Gündem

Ensar Vakfı'nın 'TÜRKEN'e gönderildi' dediği 8 milyon dolar kayıtlarda yokmuş!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kızılay'ın paravan olarak kullanıldığını ileri sürdü

03 Şubat 2020 20:10

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ensar Vakfı'nın 'Manhattan'a yurt inşaatı için 8 milyon dolar aktardığını' söylediği TÜRKEN Vakfı'yla ilgili ABD Maliye Bakanlığı'ndan alınan mali kayıtları paylaştı. Öztrak, 2017’de TÜRKEN Vakfı’na 1 buçuk milyon dolar para transferi yapıldığını belirtti ve "Bu pilav daha çok su kaldırır" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Başkentgaz A.Ş.’nin Ensar Vakfı’yla ortak projelerde kullanılması amacıyla Kızılay’a aktardığı 8 milyon dolara ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Öztrak, TÜRKEN Vakfı’nın 2017 Haziran ile 2018 Haziran aylarındaki mali kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı.

"TÜRKEN Vakfı'na yapılmamış"

Öztrak, “2017’de 8 milyon dolar büyüklüğünde TÜRKEN Vakfı’na bir para transferi gözükmüyor. ABD Hazine Bakanlığı’nın bize vermiş olduğu bilgiler içinde. 2018 yılının Haziran ayına kadar da böyle bir para transferi TÜRKEN Vakfı’na yapılmamış. Ne kadar para transferi yapılmış bu dönemde? 1 buçuk milyon dolar” dedi.

"Dünyanın en lüks semtlerinden birinde bu gökdelen kime yapılıyor?"

Sözcü Öztrak, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Manzaraya bakınca insanın aklına saraya oturan kibirli adamın çok da iyi bildiği şu meşhur tekerleme geliyor: Kara kedi nerede ağaca çıktı. Ağaç nerede? Balta kesti. Balta nerede? Suya düştü. Su nerede? İnek içti. İnek nerede? Dağa kaçtı. Dağ nerede? Yandı bitti kül oldu. Anlaşılan bu 8 milyon dolar da bir yerlerde yandı bitti kül oldu.

Dünyanın en pahalı şirketlerinden birinde dünyanın en lüks semtlerinden birinde, Manhattan’ın göbeğinde adına yurt denilen bu gökdelen-saray kime yapılıyor? Burada yoksa birilerinin, vakıfların, şunların bunların paraları mı aklanıp paklanıyor?

"Erdoğan ailesinin vakfına dolambaçlı yoldan bağış yapılıyor"

Özelleştirmeden ucuza kapatılan ardından da olağandışı imtiyaz tanınan bir şirket, fakir fukaranın kullandığı doğal gaz fiyatlarında indirim yapmak yerine milletin sırtına yüklediği yüksek gaz faturalarıyla elde ettiği kârdan Erdoğan ailesinin vakfına bir sürü dolambaçlı yoldan bağış yapıyor. Kızılay da bu işte paravan olarak kullanılıyor. Çok açık söyleyeyim. Kızılay’ın ve devletin üzerinde bu bağış işinin şerefiyeti değil ama şaibesi kalmıştır. Bu pilav daha çok su kaldırır.”

Bağışın sahibi Mehmet Torun ne söylemişti?

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 8 milyon dolar bağış ile gündeme gelen Torunlar Holding’in sahiplerinden Mehmet Torun, Kızılay üzerinden bağış yapma kararını 15 Temmuz sonrası aldığı ve bundan da geri adım atma niyetinde olmadığını söyledi. Torun, “Ben bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istiyorum. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi” dedi.