Gündem

Engelleri aştı, Türkiye şampiyonu oldu

Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de, öğretmeninin tavsiyesi üzerine başladığı teniste kısa sürede milli takıma kadar yükselen doğuştan bedensel engelli Oğuzhan Güneş (18), Bartın'da düzenlenen Türkiye Klasman Turnuvası'nda şampiyon oldu

27 Ekim 2018 15:36

Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA)- MERSİN\'de, öğretmeninin tavsiyesi üzerine başladığı teniste kısa sürede milli takıma kadar yükselen doğuştan bedensel engelli Oğuzhan Güneş (18), Bartın\'da düzenlenen Türkiye Klasman Turnuvası\'nda şampiyon oldu.
Mersin\'de, 4 yıl önce okul arkadaşlarıyla futbol oynarken beden eğitim öğretmeni tarafından tenise yönlendirilen Oğuzhan Güneş, gelecek vaat ediyor. Türkiye\'yi olimpiyatlarda temsil etmek isteyen başarılı sporcu, \"Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Antrenörlük Bölümü öğrencisiyim. 2017 yılında Bodrum\'da yapılan Türkiye Şampiyonası\'nda minikler kategorisinde ve çiftlerde birinci oldum. Ardından İtalya\'da düzenlenen dünya şampiyonasında 5\'inci oldum\" dedi.
Son olarak 27 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Bartın\'da organize edilen Türkiye Klasman Turnuvası\'nda madalya mücadelesi verip özverili çalışmasını Türkiye Şampiyonluğu ile taçlandıran Güneş, \"Benim tek hedefim var, o da olimpiyatlara gidip şampiyon olabilmek. Ama bu hedefimi gerçekleştirebilmek için yurt dışı turnuvalar oynayıp puan kazanmam lazım. Sponsorluk için Mersin Büyükşehir Belediyesi\'ne, valimize, bu kentte yaşayan işadamlarımızdan destek bekliyorum\" diye konuştu.
Oğuzhan Güneş\'in sporla buluşmasının ardından hayatında olumlu değişiklikler yaşadığını anlatan antrenör Atilla Kökver ise, \"Okulla ev arasına sıkışan Oğuzhan, bu çalışmaların sonucunda tahmin edemeyeceği ülkelerde ülkemiz adına turnuvalar oynadı ve buralarda başarılar elde etti. Oğuzhan gibi ilimizde veya Türkiye\'deki engelli kardeşlerimizin de herhangi bir spor dalına başlaması, onların hayatını da değiştireceğine inanıyorum.\"

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir