Gündem

En yardımsever ülkeler Asya'da

Sinem ERYILMAZ/İSTANBUL, (DHA) - DÜNYANIN en yardımsever ülkeleri, yapılan bir araştırmayla belirlendi

17 Aralık 2018 19:04

Sinem ERYILMAZ/İSTANBUL, (DHA) - DÜNYANIN en yardımsever ülkeleri, yapılan bir araştırmayla belirlendi. Myanmar halkının yüzde 88\'i hayır kurumlarına en fazla yardımda bulunarak listede birinci sırada yer aldı. Çatışmaların gölgesinde kıtlık ve yoksullukla boğuşan Yemen ise hayır kurumunlarına en az para bağışlayan ülke oldu.
Analitik ve Danışma Şirketi Gallup, 2017 yılında dünyadaki en yardımsever ülkelerin belirlendiği bir rapor yayımladı. 146 ülkede yapılan araştırmada gönüllülük ve hayırseverlik konuları ele alındı.
Buna göre Myanmar halkının yüzde 88\'i hayır kurumlarına en fazla yardımda bulunarak listede birinci sırada yer aldı. Myanmar ve diğer Asya ülkelerindeki fazla bağışların sebebinin, bu dünyada yapılan iyiliklerin öldükten sonraki yaşamlarına etki edeceğine olan inançlarından dolayı olduğu ifade edildi.
Yüzde 78\'lik oranla Endonezya\'nın 2\'ncilik koltuğuna oturduğu listede, yüzde 71\'le Avustralya en cömert ülke olarak kayıtlara geçti.
Listedeki çoğu ülkenin gelir durumunun düşük olması ise yardımsever olmanın önünde engel olarak görülüyor. Araştırmada sonuçlarına göre son sırasında bulunan Yemen\'in buna en güzel örnek olduğu belirtildi. Çatışmaların yol açtığı ve yıkıcı bir kıtlıkla karşı karşıya olan ülkenin, yaşananlardan dolayı hayır kurumlarına yardımı akıllarından bile geçirmedikleri vurgulandı.

İşte 2017 yılında hayır kurumuna en fazla ve en az para bağışlayan ülkeler:

Myanmar: Yüzde 88
Endonezya: Yüzde 78
Avustralya: Yüzde 71
Yeni Zelanda: Yüzde 68
Birleşik Krallık: Yüzde 68
Hollanda: Yüzde 66
İzlanda: Yüzde 65
Norveç: Yüzde 65
İrlanda: Yüzde 64
Malta: Yüzde 64
.
.
.

Kongo Cumhuriyeti: Yüzde 8
Moritanya: Yüzde 8
Yunanistan: Yüzde 7
Filistin: Yüzde 7
Tunus: Yüzde 7
Afganistan: Yüzde 6
Gürcistan: Yüzde 6
Lesotho: Yüzde 5
Fas: Yüzde 5
Yemen: Yüzde 2

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir