Gündem

Emre Özpeynirci: Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer’in 15 Kasım’da biten sözleşmesi yenilenmeyecekmiş

23 Ekim 2023 06:59

Ekonomi gazetecisi Emre Özpeynirci, Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer’in görüş ayrılıkları nedeniyle 15 Kasım’da biten 2 yıllık sözleşmesinin yenilenmeyeceğini, bu süre zarfında da izne gönderildiğini belirtti.

Özpeynirci Murşit Unat'ın Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer'in ayrıldığına ilişkin iddiasının ardından sosyal medya hesabından şöyle yazmıştı:

“Biraz konuyu araştırdım ve öğrendiklerimi paylaşmak istedim; Türkiye’de 4 ay gibi kısa sürede 10 binden fazla aracı teslim eden Tesla’nın Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, bilmeyenler için Lufthansa’dan (Almanya) yani otomotiv sektörü dışından transfer edilen birisi. Otomotiv sektöründen gelmediği için en başından beri eleştiri oklarının da hedefindeydi. Ama buna rağmen az kişiyle tahminlerin üzerinde satış yapınca dikkat çekti. Ama son dönemde Tesla merkezle yaşadığı anlaşmazlıklar yüzünden gergin olduğu belirtilen Geçer’in böylesine bir süreçte 2 hafta yurtdışına tatile çıkmasıyla da dedikodu kazanı kaynadı. Geçer’in Tesla merkezle anlaşmazlığının ise zayıf olan satış ve satış sonrasına gerekli yatırım desteğini vermemelerinden kaynaklandığı söyleniyor. Yani İstanbul dışında ne bir showroomları ne de doğru dürüst servis noktaları ve teslimat noktaları var. Bence Tesla, Türkiye’de bu kadar araç satabileceğini düşünmediği için en başta yapması gereken yatırımı aslında yapmamış.

Şimdi Kemal Geçer yönetiminde 10 binden fazla araç teslim edip, buna rağmen yeterli satış sonrası noktası olmayınca, müşteri memnuniyetsizliği ortaya çıkmaya başlamış. Geçer’in bu duruma sinirlendiği ve yorgunluğunu gerekçe göstererek tatile çıktığı iddia ediliyor. Ama birinci ağızdan bir ayrılma veya istifa olmadığını öğrendim. Bu arada önemli bir ayrıntı; Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki görüşmesi sonrası Türkiye’de Starlink’i de Kemal Geçer’e bağladıklarını öğrendim. Sonuç olarak Kemal Geçer’in 10.200 adetlik teslimattan sonra satışlarda biraz frene basacağı ve bu süreçte altyapı yatırımlarına ağırlık vereceği söyleniyor. Bekleyip göreceğiz…”

Özpeynirci ardından yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgileri aktardı:

“Yalanladı ama doğruymuş Tesla Türkiye'den ayrıldığı iddiaları üzerine aradığım @Kemal_Gecerr  durumu yalanlasa da, meğer 2 yıllık sözleşmesi 15 Kasım'da bitiyormuş ve yenilenmeyecekmiş. Bu süre zarfında da izne gönderilmiş. Sebebi ise görüş ayrılığıymış.  @MursitUnat yazdı ben de gazetecilik yapıp iddia sahibini aradım, cevabını yazdım.  Ama son durum buymuş...”