Gündem

Emre Madran Basın Ödülleri sahiplerini buldu; Özel Ödül, avukat Turgut Kazan ile Gökçe Bolat'a verildi

Avukat Turgut Kazan

03 Ekim 2023 10:28

T24 Ankara

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin her yıl gazetecilere verdiği Emre Madran Basın Ödülleri sahiplerini buldu. Özel Ödül, savunmaya verdikleri ve ifade özgürlüğü mücadelesine katkıları nedeniyle avukat Turgut Kazan ile avukat Gökçe Bolat'a verildi. 

Emre Madran Basın Ödülleri töreni, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde düzenlendi.  Açılış konuşmasını Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreteri Nihal Evirgen Kabal'ın yaptığı törende Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da Merdan Yanardağ ve Barış Pehlivan'ı anarak, "Türkiye, dirençli insanlar ülkesi" ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Dayanışma Ödülü'ne tutuklu gazeteciler Merdan Yanardağ ile Barış Pehlivan layık görülürken, Pehlivan'ın ödülünü gazeteci Müyesser Yıldız, Yanardağ'ın ödülünü Tele 1 Ankara temsilcisi Zeynel Lüle aldı.


Türkiye'nin önde gelen hukukçularından, eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan da, avukat Gökçe Bolat'la birlikte özel ödüle layık görüldü. Gazeteci Ferit Demir, törenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ankara Mimarlar Odasının düzenlediği Emre Madran Basın ödülleri töreninde Türkiye'nin en önemli hukukçularının başına gelen Turgut Kazan ile birlikte ödül almak benim için hem büyük bir onur ve gurur hem de tarihi bir an oldu" ifadesini kullandı. 

Ödül töreninde ödül alan diğer isim ve kurumlar da şöyle oldu:

"TV Haberciliği Dalı'nda İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah Programı
Halk TV Muhabiri Ferit Demir
Başkent Gündemi Programı ile Flash TV Ankara Temsilcisi Fatih Ertürk
Cadde TV'den Barış Hacısalihoğlu
KRT TV Haber Müdürü Eren Çaylan
Tele 1 Ankara Temsilcisi Zeynel Lüle
Sözcü TV Haber Editörü Tarık Işık.

Ajans Haberciliği Dalı'nda ANKA Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Göksel Bozkurt
Yazılı Basın Dalı'nda BirGün Gazetesi'nden Attila Aşut, Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Merve Kılıç Dokuzoğlu, Sözcü Gazetesi Muhabiri Yavuz Alatan.

İnternet Gazeteciliği Dalı'nda Pencere TV Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Abadan, Sonsöz Gazetesi Murat Özbülbül ve Taner Topçu.
Yerel Basın Dalı'nda Demet Aran.
Uluslararası Basın Dalı'nda The New York Times'tan Ben Hubbard ile Suzy Hansen, The Guardian'dan Sara Tör.
Dayanışma Ödülü'nde Merdan Yanardağ ile Barış Pehlivan
Onur Ödülü'nde İkizköy Çevre Komitesi adına Esra Işık ile Necla Işık."