Gündem

Emniyet mahrem imam soruşturmasında kadın polis "mahrem imam" çıktı!

01 Haziran 2024 11:15

T24-ANKARA / ÖZEL HABER

Ankara’da "FETÖ’nün Emniyet teşkilatındaki mahrem imamları" soruşturmasında gözaltına alınanlar arasında bir kadın polisin bulunması dikkati çekti. Kadın polisin, hem Emniyet’te görev yaptığı hem de 2018’den bu yana FETÖ’nün mahrem imamı olduğu ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde FETÖ’nün Emniyet’teki mahrem imamlarının ortaya çıkarılması çerçevesindeki soruşturmada yeni bilgiler gün ışığına çıktı. T24’ün edindiği bilgiye göre; Ankara Emniyeti’nce yürütülen soruşturmada 46 şüpheli gözaltına alındı.

Garson kod adlı gizli tanıktan elde edilen yeni veriler sonrasında yürütülen soruşturmada gözaltına alınanlardan 11’i tutuklandı. Şüphelilerden, 24’ü ise FETÖ ve faaliyetleri konusunda verdikleri bilgiler nedeniyle “itirafçı” oldu. İtirafçı konumuna giren şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmada, 2016’daki başarısız darbe girişimi sonrasında FETÖ’nün Emniyet içindeki mahrem yapılanmasına yönelik yeni bilgiler elde edildi. Şüphelilerin verdikleri ifadeler doğrultusunda 200’e yakın FETÖ’yle bağlantısı olan isimler ortaya çıkarıldı. Bu isimlerden yaklaşık 50’sinin şimdiye kadar hiçbir şekilde FETÖ’yle bağının tespit edilemeyen yeni kişiler olduğu görüldü.

Soruşturmada, mahrem imam oldukları iddiasıyla iki kadın şüpheli de gözaltına alındığı öğrenildi. Kamu ve özel sektörde doktor, öğretim görevlisi, öğretmen, hastane teknisyeni olarak görev yapan şüpheliler içinde iki polisin bulunduğu belirtildi. Polislerden birisinin kadın olduğu ve halen Emniyet’te görev yaptığı anlaşıldı.

Söz konusu kadın şüphelinin, geçmişte FETÖ içinde yer aldığı ve kendisinden önce görev yapan mahrem imamlar ortaya çıkmasının ardından 2018’den bu yana mahrem imam olarak FETÖ içinde görev yaptığı anlaşıldı. Soruşturma çerçevesinde elde edilen yeni bilgiler sonrasında soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.