Gündem

Emniyet Cizrespor'a yönelik saldırıya "Ani bir reaksiyonla meydana geldi" dedi

11 Aralık 2019 12:24

Cizrespor'un geçen şubat ayında Antalya Serik'te oynadığı maçta saldırıya uğramasıyla ilgili polis araştırmasını tamamladı. Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun önergesine Emniyet Genel Müdürlüğü yanıt verdi. 4 Cizresporlu'nun darp edilmesiyle ilgili emniyet, "Olayı ilk olarak Cizrespor'lu Tuncay Koçin çıkardı" dedi.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, Spor Toto 3'ncü Lig ekiplerinden Cizrespor'un geçen şubat ayında Antalya'da oynadığı Serik Belediyespor maçında uğradığı saldırıya ilişkin Meclis'te verilen önergeye yanıt, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden geldi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun soru önergesine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen yanıtta, "Ani bir reaksiyonla meydana geldi" denildi.

Birçok soru yanıtsız kaldı

Serik'te, şubat ayında müsabaka başlamadan önce, taraftarlar sahada 'Ölürüm Türkiye şarkısı' eşliğinde Cizrespor aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulundu. Müsabaka sonrası Cizrespor'un 3 oyuncusu ve kaleci hocası darp edildi. Berabere biten karşılaşma sonrası taraftarlar saha dışına çıkan Cizrespor'un oyunculara saldırdı. Maç bitiminde oyuncular zırhlı araçlarla stattan ayrıldı.

Yaşanan olayın ardından HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyu Meclis gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a 10 soru sordu. Kaç kişiye ceza verildiği, konuyla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı, bu tarz ırkçı saldırıların yaşanmaması için ne gibi önlemler alındığını soran Gergerlioğlu'nun birçok sorusu yanıtsız kaldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, ırkçı saldırıda ilk tartışmayı Cizrespor'un çıkarttığını öne sürdü.

Polise göre Cizrespor'da sportif direktör olan Tuncay Koçin'in soyunma odasına girerken tribünlere el kol hareketinde bulunması üzerine olaylar başladı… Emniyet olayla ilgili araştırmasını "Meydana gelen bu olayların TFF tarafından akredite edilmiş ve müsabaka alanında bulunmaya yetkili her iki takım sporcuları ile idarecileri arasında müsabaka neticesi ani bir reaksiyonla meydana geldiği, saha içerisine tribündeki taraftarlardan yada saha dışından herhangi bir müdahalenin olmadığı…" şeklinde aktardı.

Emniyet olayla ilgili önlem alınıp alınmadığına ilişkin sorulara ise "Müsabaka bitimi ve taraftarların dağılımı sonrası stadyum etrafında toplanmak isteyen Serikspor taraftarlarının görevli personel tarafından sürekli ikaz edilmek suretiyle uzaklaştırıldığı" yanıtını verdi.

TIKLAYIN - Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine saldırı