Dünya

Emmanuel Macron boks fotoğraflarıyla kaslarını gösterdi: "Putin'le ringe girmeye hazırlanıyor"

21 Mart 2024 09:12

T24 Dış Haberler

Fransa ve ötesi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un boks eldivenlerini takıp kum torbasını yumrukladığı fotoğraflarını konuşuyor.

Macron'un fotoğrafçısı, Fransa Cumhurbaşkanı'nın kaslarını gösterdiği iki fotoğrafını Instagram'da paylaştı. Paylaşım, Macron'un Rusya'ya karşı dış politikasını sivrilttiği bir dönemde geldi. 

Fotoğrafların paylaşılmasından kısa süre sonra sosyal medyada "Rocky" trend konusu oldu.

Birçok kişi ise fotoğrafların üzerinde oynanıp oynanmadığını sorguladı. Paylaşıma şüpheyle yaklaşanlar, Macron'un boks yaparken çekilmiş fotoğrafını başka fotoğraflarıyla yan yana paylaştı ve kaslarının bu kadar büyük olmadığını söyledi. 

Fotoğraflara daha esprili şekilde yaklaşanlar ise Soazing de la Moissonnièr'in karelerinin Macron'un 71 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ringe çıkmaya hazırlandığı anları gösterdiğini yazdı. 

Fotoğraflar, Macron'un "Ukrayna'ya Batı askeri gönderme seçeneğinin ihtimal dışı olmayacağını" söylemesinden bir hafta sonra paylaşıldı. Geçen hafta Fransız televizyonunda Rusya'nın yayılmacı politikalarını dürdüreceğini vurgulayan Macron, "Eğer Ukrayna'yı yalnız bırakır ve savaşı kaybetmelerine izin verirsek Moskova Moldova, Romanya ve Polonya'yı tehdit eder" dedi.

Fotoğrafları Kremlin'in gözden kaçırmayacağı düşünülüyor. Putin'in üstsüz ve maço fotoğrafları, sosyal medyada sıkça espri konusu olmuştu. 

Tanınmış halkla ilişkiler uzmanın Gaspard Gantzer, Nice-Matin'e Macron'un fotoğraflarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Cumhurbaşkanı herhangi bir Fransız adamdan farklı olmadığını göstermek istiyor; fiziğinin iyi olduğunu ve kavga etmek istediğini gösteriyor" dedi.