Gündem

Emlak Konut, Çekmeköy Kışlası arazisinde konut sayısını arttırdı

16 Kasım 2022 08:36

Emlak Konut, Çekmeköy Kışlası arazisine inşa ettirdiği Çınarköy projesinde konut sayısını arttırdı. Projede bin 774 olan konut sayısı 340 adet arttırılarak 2 bin 114’e yükseltildi.

Emlak Konut, Çınarköy projesi kapsamında büyük kısmı ormanlık arazi olan Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası’na bin 774 adet konut, 141 villa, 56 ticari alan inşa edileceğini açıklamış ve inşaat çalışmalarına başlamıştı. Son olarak Emlak Konut, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, projede revizyona gidildiğini ve konut sayısının bin 774’ten 2 bin 114’e yükseltildiğini açıkladı. Böylece konut sayısını 340 adet arttırılmış oldu.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Emlak Konut’a devredilen Çekmeköy Kışlası’nın arazisinde de inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Arazide iş makineleri 24 saat aralıksız çalışırken binlerce ağaç ise kesildi. Kuzey Ormanlarının da başlangıcı olarak kabul edilen alanda metrelerce uzunluğundaki yüzlerce 40-50 yıllık ağaç kesildi ve kütüğe dönüştürüldü. 

2019 yılında ise Çekmeköy Kışlası’nın 187 bin 750 metrekarelik kısmı imara açılmıştı. Ardından da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın gerçekleştirdiği ihaleyi DAP Holding iştiraki Eltes İnşaat ve İstlife İş Ortaklığı aldı ve inşaat projesine Ormanköy adı verildi. Yapımı devam eden projeyle araziye ticari üniteler, konutlar, eğitim tesisi, sosyal ve kültürel tesis alanları inşa ediliyor.