Gündem

Emlak Konut, AKP Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşinin şirketi ile Merkez Ankara projesini için 5,1 milyar TL'lik yeni sözleşme imzaladı

15 Kasım 2022 09:22

Emlak Konut’un AKP Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın şirketine yaptırdığı Merkez Ankara projesi için yeni sözleşmeye imza atıldı. Erdoğan’ın şirketinin projeden kazanacağı para 3,7 milyar TL’den 5,1 milyar TL’ye yükseltildi.

İş cinayetiyle gündeme gelen ve kent suçu olarak nitelendirilen Başkent’teki Merkez Ankara projesini inşa eden şirketin projeden kazanacağı paranın artırıldığı ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) aitken TOKİ’ye satılan ve ardından da Emlak Konut’a geçen 125 dönüm büyüklüğündeki arazi için 2015 yılında ihale düzenlendi. İhaleyi, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Pasifik İnşaat aldı. Pasifik İnşaat ise arazi üzerine Merkez Ankara isimli bir proje inşa edileceğini duyurdu ve inşaata başlandı.

Şirketin kârı arttı

Pasifik İnşaat, 10 Kasım’da Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, “Şirketimiz projelerinden Merkez Ankara projesinde Emlak Konut GYO ile yapılan sözleşmeye ek protokol ile arsa satışı karşılığı şirket yüklenici payı toplam geliri 3 milyar 776 milyon 699 bin TL’den, 5 milyar 136 milyon 308 bin TL’ye artmıştır” denildi. Yani böylece şirketin kârı yaklaşık 1,4 milyar TL arttırılmış oldu.