Gündem

Emlak değerleme uzmanı: TOKİ'nin 500 bin konut yapmak için alacağı inşaat malzemeleri, piyasada arz sıkıntısına neden olabilir

Görsel temsilidir

16 Eylül 2022 08:51

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, emlak değerleme uzmanı Özgür İncesu’nun hükûmetin açıkladığı sosyal konut projesine ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

 İncesu’ya göre, “proje aceleye getirilmiş ve detaylar, yan etkiler çok fazla düşünülmemiş. Örneğin TOKİ'nin iki yıl içinde 500 bin konut yapmak için alacağı demir çimento gibi inşaat malzemeleri, piyasada arz sıkıntısına neden olabilir. Bu da inşaat malzemesi fiyatlarını artırabilir ve TOKİ dışında kalan inşaat sektörünün maliyetlerini olağanüstü artırabilir. Sonuçta sektör sıkıntıya girebilir.”

İncesu, projenin başarılı olması durumunda konut ihtiyacının yüzde 18’inin karşılanacağını ve bunun da ülke genelindeki kira ve konut fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş getirebileceğini kaydetti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı: Kaç konut yapılacak, ödemeler ne kadar olacak, kimlere ne kadar kontenjan ayrıldı?

TIKLAYIN - Murat Kurum duyurdu: Sosyal konut projesine şu ana kadar 140 bin başvuru yapıldı

TIKLAYIN - TOKİ sosyal konut projesi başvurusu ne zaman, şartları neler?