Gündem

Emine Erdoğan "Geleceği Yazan Kadınlar" ödül töreninde konuştu

Konuşmada projenin kendini ifade edecek bir platform arayan tüm kadınlara umut olduğu ifade edildi

23 Kasım 2019 16:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, katıldığı "Geleceği Yazan Kadınlar" projesi kapsamındaki 'Geleceği Yazan Kadınlar Ödül Töreni'nde "Anne babalar olarak çocuklarımızı, özellikle kız çocuklarımızı bilimle erken yaşlarda tanıştırmamız gerektiğine inanıyorum. O nedenle, anne babalar olarak sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunun farkında olmalıyız. Bırakalım çocuklarımız akıllarına kanat taksınlar" diye konuştu. 

"Hayatı kolaylaştıran uygulamaların ardında kadınların imzalarını görebileceğiz" 

"Geleceği Yazan Kadınlar" projesi kapsamında katıldığı 'Geleceği Yazan Kadınlar Ödül Töreni'nde konuşma yapan Emine Erdoğan, güzel bir geleceği tasarlamak için kolları sıvayan kadınlarla buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmasında, projeye katılan kadınları 'gökyüzünde ışıldayan yıldızlar' olarak tanımlayan Erdoğan, "Geleceği Yazan Kadınlar" projesine gittikçe artan ilginin, kadınların gelecek için söyleyecek çok sözü olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Kod yazma üzerine kurulu projeye 3 bine yakın kadının başvurduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, "Başvuran tüm kadınların birbirinin harika fikirleri var. Bu fikirlerin her biri, hayatı herkes için güzelleştirmek amacıyla ortaya çıkmış görünüyor. Kadınlar dünyayı değiştirebileceklerine inanıyorlar. O nedenle önümüzdeki yıllarda bu alana olan ilginin çığ gibi büyüyeceğinden eminim. Yakın bir zamanda hayatı kolaylaştıran uygulamaların ardında kadınların imzasını görebileceğiz" dedi.

Kendisine bu heyecanı yaşattığı için Turkcell ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin her kademesindeki çalışanları tebrik ettiğini dile getiren Erdoğan, "Teknoloji alanının kadınlara olan ihtiyacını keskin bir ferasetle gördünüz. Kadınların güçlendirilmesine odaklanan bu projeyle uluslararası platformda da başarılar kazandınız. Dünyaya örnek proje olarak anıldınız" ifadelerini kullandı.

"Dünyada kadın ruhunun daha etkin olacağı bir gelecek bizi bekliyor"

"Geleceği Yazan Kadınlar" projesinin, bu yıl 8 milletten başvuru aldığını öğrendiğini, eğitime katılanlar arasında; Kosova, Arnavutluk, Hollanda, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan vatandaşlarının da olduğunu kaydeden Erdoğan, "Ne mutlu ki sadece kendi ülkemizdeki kadınlara değil, kendini ifade edecek bir platform arayan tüm kadınlara umut oluyorsunuz" dedi. Erdoğan, yurt içinde 64 ilden yapılan başvuruların projenin herkes için ulaşılabilirliğini bir kez daha ispatladığını belirterek şöyle devam etti:

"Teknolojiyi tasarlamak, sadece belli bir şehirli zümreye ait imtiyaz alanı olmaktan çıktı. Fikri olan, kendine güvenen her kadın, dünyanın geleceğine katkıda bulunabileceğini görüyor. Zaten önemli olan, hayalleri inançla harmanlamayı başarmaktır. Umuyorum, ülkemizin tüm kurumları, kadın zekâsını işlerine katmada yarışır hâle gelirler. Çünkü büyük başarılara imza atmanın tek yolu budur. Şu bir gerçek ki bizi, dünyada kadın ruhunun daha etkin olacağı bir gelecek bekliyor."

Bilgisayar ya da teknoloji dendiğinde akla önce erkeklerin geldiğini, kendilerini bu alanın kurucusu, kadınları ise tüketici olarak gördükleri yönünde bir algı olduğunu ifade eden Erdoğan, parlak fikirlerin ve icat etmenin cinsiyetinin olmadığının altını çizdi. (DHA)