Gündem

Emine Bulut cinayetine amatör oyunculardan tepki: "Seyirci kalmayın"

Oyuncular, sosyal medyada paylaşılan görüntüleri canlandırarak konuya dikkat çekti

30 Ağustos 2019 10:57

Düzce’de amatör tiyatro oyuncuları, Emine Bulut'un eski eşi tarafından kızının gözü önünde boynundan bıçaklanarak öldürüldüğü anın cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada yayınlanmasına dikkat çekmek için mini bir oyun sergiledi.

Aslına bağlı olarak bir kafeteryada sergilenen oyunda, oyunculardan biri rol gereği sevgilisi olan kadına şiddet uygularken, bir başka masada oturan erkek oyuncu videosunu çekti. Oyun içerisinde, şiddet gören kadının arkasında oturan başka bir kadın olayı ayırmaya çalıştı. Kadın, video çeken kişiye tepki göstererek, polisi ve ambulansı aramasını istedi. 

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti değişmeli

Amatör tiyatro oyuncularından İsa Gülaçtı, "Son zamanlarda kadına şiddetle ilgili çok üzücü olaylar yaşanıyor. İnsanların duyarsızlığı, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demesi, bunu internette kullanmaya çalışmaları gibi. Biz de buna dikkat çekmek istedik. İnsanların bu tip olaylara seyirci kalmasını istemiyoruz. Biz seyirci seven tiyatrocular, bu olaylara seyirci kalınmasını istemiyoruz.  Her zaman annelerimizin, ablalarımız ve kardeşlerimizin yanında olacağız” dedi. (DHA)