Gündem

Emine Bulut cinayeti davası başladı | Sanık avukatı ek süre istediklerini ve savunma yapmayacaklarını söyledi

Sanık Fedai Varan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor

09 Ekim 2019 10:06

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın yargılanmasına başlandı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu olan Fedai Varan “canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Sanık avukatının ek süre talebi reddedildi. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Fedai V.'nin “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Duruşma 21 Ekim' e ertelendi.

Duruşmaya fail Fedai Varan, Emine Bulut'un kızı, ailesi ve çok sayıda avukat katıldı. Duruşmayı takip etmek için çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda kadın, adliye önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Çok sayıda basın mensubu da duruşmayı takip ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadınlar ve avukatların salona sığmadığı aktarıldı. 

Polis, duruşma nedeniyle adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Avukattan sanık avukatına: “Bizim söyleyeceklerimizi ifade etmek rol çalmaktır” 

Sanık Fedai Varan’ın avukatı, olayın bir kadın cinayeti olduğunu belirterek, “Tüm kadın dernekleri ve kurumların katılma talepleri kabul edilmelidir” dedi. Olayın her yönünün araştırılmasının sanığın da menfaatine olduğunu söyleyen sanık avukatı, “Emine Bulut öldürülmeden iki saat önce karakola sığınmıştır. Emine Bulut’u korumayanlar da suçludur. Bu olayın küçük ya da büyük suç ortakları vardır” ifadesini kullandı.

Sanık avukatına tepki gösteren bir kadın avukat, “Bizim söyleyeceklerimizi ifade etmek rol çalmaktır” dedi. Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Ama bunlar suçu hafifletmez. Planlı bir cinayet vardır” tepkisini gösterdi.

Mahkemede fotoğraf yasağı

Mahkeme Başkanı, duruşmadan çekilen fotoğrafların internette yayınlandığını ifade ederek, “Bizi zor durumda bırakmayın. Fotoğraf çekmek yasak. Yayın yasağı var. Fotoğrafı yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diyerek salonu uyardı.

Kadın örgütleri ve barolar sadece gözlemci olarak kabul edildi

Mahkeme, Bulut ailesi ve Emini Bulut'un kızı B.V, Aile Bakanlığı'nın katılma talebini kabul etti. Kadın örgütleri ve baroların katılma talebini ise reddetti, sadece gözlemci sıfatıyla takip etmelerine hükmetti.

Sanık avukatının görüntü talebine ret

Sanık avukatı yaptığı açıklamada, "Görüntüler bana verilmedi. Bunları incelemem için bana verilmesi lazım. Savunmamı hazırlamam için süre talep ediyorum" dedi.

Sanık Fedai Varan ise, "Ceza alacağımı biliyorum. Ama görüntüleri avukata vermenizi istiyorum" dedi. Mahkeme, talebi görüntülerin internette olduğu için avukata verilmesi talebini reddetti.

Emine Bulut'un cezaevindeki kardeşi konuştu

Emine Bulut'un cezaevinde olan kardeşi Bekir Bulut, SEGBİS ile yaptığı açıklamada, mahkeme salonunda oturan diğer kardeşi Kazım Bulut'un da ablasını ölümle tehdit ettiğini belirterek, "Onun da orada sanık olması gerek" dedi. Kazım Bulut, bunun üzerine salonu terk etti.

"Bu kadar güvenliği kardeşim için alsaydınız!"

Duruşmada olay anına ilişkin görüntüler izlendi. Emine Bulut’un kardeşleri, bu sırada sanık Fedai Varan'ın üzerine yürüyerek sanığı darp etmeye çalıştı. Sanık polisler tarafından salondan kaçırıldı.

Bulut ailesi de mahkeme talimatı ile salondan çıkarıldı. Kardeş Kazım Bulut, “Bu kadar güvenliği kardeşime alsaydınız. Yarım saat önce karakola gitmiş onu korumadınız sanığı mı koruyorsunuz şimdi bu nasıl iş” diyerek polislere tepki gösterdi. 

Emine Bulut kızı: Engellemeye çalıştım, o  benim babam değil

Olay anında annesinin yanında bulunan Emine Bulut'un kızı, "Annem 'baban seni aradı, konuşmak istiyor musun?' diyordu. İstemiyordum, annem zorla konuşturuyordu. Babamın yanına bir kez kalmaya gittim. Diğerlerinde annem çarşıya götürüyordu, babam istediği zaman görüşüyorduk. Annemle o gün çarşıya gittik. Annemle Kızılkanat İş Merkezi'ne gittik, namaz kılmaya girdi mescide. O anda mesaj attı 'neredesiniz?' dedi o kişi, yanımıza geldi. Bana 'gidiyoruz' dedi, ben gitmek istemedim. Annemin boğazını sıktı. O kişi, beni alıp götürdü. Sonra annem beni aradı 'yemek yiyelim' diye. Sonra kafeye oturduk, onlar konuştu, ben yemeğimi yedim. Beni başka masaya oturttular. Biz annemle kaçtık, emniyetin oradaki takside oturduk. Sonra emniyete girdik, oradaki nüdür mü ne bilmiyorum, beni başka odaya aldılar. İşleri bitince annem yanıma geldi 'gidiyoruz' dedi ve çıktık. Dolmuş durağının orada beni bekliyormuş o kişi. Annemin kolunu sıktı, indirdi dolmuştan. Ben de indim. Kendi tişörtünü havaya kaldırdı, bıçağı gösterdi anneme. Annem bana 'sen bin git, ben konuşup, gelirim' dedi. 'Gitmek istemiyorum' dedim. Dönerciye girdik sonra. Orada olanlar oldu. Daha önce taşıyordu bıçak. O gün görmedim; ama sonradan anladım. İçeride annemle tartıştı. Ben kenardayım, kapının önünde. Annemin boynuna sarılıp, boynunu kesti. Engellemeye çalıştım. Elimde poşet vardı, onu kafasına attım, tabletimi kafasına attım; ama engelleyemedim. Sonra ambulans geldi. O kişi benim babam değil" dedi.

Savcı mütalaasını açıkladı

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Fedai V.'nin “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Sanık müdafii süre istediği için karar verilmedi. Duruşma 21 Ekim saat 09.00 tarihine ertelendi.


Ne olmuştu?

Cinayet, 18 Ağustos Pazar günü Kırıkkale Menderes Caddesi üzerindeki bir dönercide meydana gelmişti. Emine Bulut ve kızının feryatlarının da duyulduğu olay anı görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış, cinayet büyük infial yaratmıştı.

Olayın faili Fedai Varan hakkındaki iddianame 5 günde hazırlanmış, aynı gün mahkemece kabul edilmişti.

Cinayetten sonra Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na yerleştirilen Varan, daha sonra güvenlik nedeniyle Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilmişti.