Özel Dosya

Emilia Clarke: Game of Thrones finaline hazırlanırken Hitler videoları izledim

Game of Thrones, 8'inci sezonuyla final yaptı

23 Mayıs 2019 07:56

8’inci sezonuyla final yapan Game of Thrones dizisinin yıldızı Emilia Clarke, final bölümlerine hazırlanmak için Adolf Hitler’in konuşmalarını izlediğini açıkladı. Son bölüme ‘mükemmel konuşmayı’ yapabilmek için diktatör ve güçlü liderlerin farklı dillerdeki konuşmalarını izlediğini söyleyen Clarke, konuşulan dili anlamasa da tonlarına ve hareketlerine dikkat ettiğini belirtti.

Dünya çapında izlenen Game of Thrones dizisinde Daenerys Targaryen karakterine hayat veren Clarke, final bölümünde Kral’ın şehrini ele geçirmiş ve diktatöre dönüşeceği sinyallerin vermişti. Final bölümünde konuşma yapan Clarke iki farklı dilde (Dothraki ve Valyrian) konuşmuştu.

Clarke final sezonuna dair yaptığı açıklamada, “Uydurma iki dilde konuşma yapmak için hazırlanırken, farklı dillerde diktatör ve güçlü liderlerin konuşmalarını izledim. Anlamadığım bir dil bile olsa tonlarından, hareketlerinden ne mesaj vermek istediklerini anlamaya çalıştım. Ve farkettim ki anlıyorum, Hitler’in ne söylemeye çalıştığını bile” ifadelerini kullandı.

Dizinin verdiği mesaj sorulduğunda Clarke’ın yanıtı “Sonunda yapılan tartışma ‘güç’ üzerine olacak, gücün bir insana, bir gruba ya da hizmet etmeleri gereken topluma neler yapabileceği’ tartışılacak” oldu.