Gündem

EMEP'ten ODTÜ’de seçim buluşması: Tek adam rejiminin gençlere vaadi geleceksizlik

Emek Partisinden ODTÜ’de seçim buluşması: Tek adam rejiminin gençlere vaadi geleceksizlik

14 Nisan 2023 00:34

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve EMEP’in Yeşil Sol Parti listelerinden Ankara 1. Bölge 6. sıradan milletvekili adayı olan ODTÜ öğrencisi Sıla Altun ODTÜ öğrencileriyle bir araya geldi.

Evrensel'de yer alan habere göre, “Sorularla seçimler, gençlik ve gelecek” başlıklı etkinlikte konuşan Altun, “Gençliğin en temel talepleri özerk, bilimsel, demokratik üniversite; krizsiz, insanca yaşanabilecek koşullar, kadın ve LGBTİ’ler için eşit ve özgür bir yaşam için elzem olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ün genişletilmesidir” dedi.

Ercüment Akdeniz, “Bu karanlık tünelden beraber geçeceğiz. Seçim, sandık güvenliği, torbaların denetlenmesi, sandık başlarında nöbet beklenmesini hep beraber yapacağız. Omuz omuza denetimi sağlayacağız. Ama yerine ne gelecek diye sorduğumuzda ise orada kıyasıya yarışacağız, kıyasıya mücadele edeceğiz. Çünkü parlamento zemininde ve ülkenin çıkışında programlarımız çok farklı. Liberal, ılımlı, kapitalist bir düzenle mi, restorasyonla mı, yoksa saray rejiminin olduğu daha koyu otokratik bir rejimle mi Türkiye düze çıkacak? İşçi sınıfı ve halk, bu denklemler arasında sıkışmak zorunda değil. Biz halk için ekonomi, halk için demokrasi diyoruz. Bu nasıl olacak? Emek ve Özgürlük İttifakı diyoruz, emeğin karşılığı sermaye dünyasına karşı halk için ekonomi diyoruz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili adayı Altun ise gençliğin öne çıkan problemlerine ilişkin şöyle konuştu: “Gençlerle bir araya gelip tartıştığımızda en önemli problemlerden birinin ekonomik kriz olduğunu görüyoruz. Ekonominin aslında bizim yaşantımızı oldukça zorlaştırması üzerine çeşitli tepkiler geliyordu. Hepimiz uzunca bir süredir ekonomik kriz içinde olduğumuzun farkındayız ve özellikle pandemi döneminde ve sonrasında derinleşen bir krizin içindeyiz. Öğrenciler olarak daha önce sosyal kültürel ihtiyaçlarımızın karşılanması konusunda sıkıntı çekerken artık temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta sıkıntı çekiyoruz. Son dönemde özellikle barınma ihtiyacımızı karşılayamıyoruz.”

AKP’nin seçim bildirgesindeki gençlere vaadinden bahseden Altun, “Bu vaatlerin her birinin aslında yalan olduğu, yaklaşık 20 senedir bir iktidarın ve daha sonra tek adam rejiminin gençlere gerçekten getirdiği tek şeyin yoksulluk, geleceksizlik; öğrenciyken çalışmak durumunda bırakılma, daha fazla depresyon, daha fazla baskı derken ‘bırakın da yaşayalım’ dediğimiz bir sürece getirdiğini biliyoruz. Gençliğin en temel talepleri özerk, bilimsel, demokratik üniversite; krizsiz, insanca yaşanabilecek koşullar, kadın ve LGBTİ’ler için eşit ve özgür bir yaşam için elzem olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ün genişletilmesidir” dedi.