Gündem

Emekli vatandaş: Krediyle balık alıyoruz!

24 Ekim 2024 16:26

T24 Haber Merkezi

Edirne’de emekli aylığıyla geçinmeye çalışan vatandaşlar, pahalı olduğu için balık alamadıklarını söyledi. Emekli Nuh Topçu, “Doktor tavsiyesi, ‘balık ye’ dediği için almak zorundayız. Krediyle alıyoruz, herkes bilsin bunu. Balık hem de çok lüks oldu” dedi.

Edirne’de emekliler, geçinemediklerini ifade etti. Emekli Nuh Topçu, "evine balık almak için kredi kartını kullandığını" söyledi.

“Bakarak geçiyoruz”

Topçu, şunları kaydetti:

“Sadece vatandaşın, emeklinin alabileceği bir şey değil. Ama mecbur, doktor tavsiyesi. ‘Balık ye’ dediği için almak zorundayız. Krediyle alıyoruz, herkes bilsin bunu. Balık hem de çok lüks oldu. Geçen gün şurada Bulgarlar geliyor, abimiz hemen koştu. ‘Ne istersin levrek mi, tava mı, kalamar mı? Bize hiç kimse sormuyor. Bakarak geçiyoruz"

“2 tane balık aldık, 15 gün yiyebileceğiz”

Emekli Havva Topçu da, “Ülke çok pahalı, ben emekli memurum. Kartla alışveriş yapıyoruz. Yaptığımız her şey borç. Fiyat çok uçuk. 2 tane balık aldık, 350 lira. Onu böleceğiz, 15 gün yiyebileceğiz” diye konuştu. (ANKA)


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Demirtaş'tan Bahçeli'nin açıklamasına destek istenmiş; "Erdoğan’a destek olarak görülecek bir açıklamaya imza atmam"

TIKLAYIN - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın bulunduğu araç Ankara'da kaza yaptı

TIKLAYIN - Abdullah Öcalan'dan Bahçeli'nin çağrısına ilk yanıt: Koşullar oluşursa teorik ve pratik güce sahibim

TIKLAYIN - Alaattin Çakıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile buluştu

TIKLAYIN - TUSAŞ'taki terör saldırısında saldırganların kimliği belli oldu: PKK'lı Ali Örek ve Mine Sevjin Alçiçek

TIKLAYIN - AKP'li Şamil Tayyar: "Öcalan çıkışı" devlet projesi değil, Devlet Bahçeli projesidir; MGK kararı yok, Erdoğan'ın haberi de yok

TIKLAYIN - Murat Yetkin: PKK’nın, Öcalan ile köprüleri atışına mı tanık oluyoruz?