Gündem

Emekli polis, sevgilisini kaçırdı, şiddet uyguladı; iyi hâl indirimiyle tahliye edilip tehditlerine devam etti

Cinsel taciz ve tehdit suçlamalarıyla açılan yeni davanın ilk duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı

14 Ekim 2024 10:44

T24 Haber Merkezi

Ankara’da yaşayan emekli polis memuru Levent Ercan, ayrılmak isteyen eski sevgilisi Aysun Y.'yi kaçırarak şiddet uyguladıktan sonra iyi hal indirimiyle aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının ardından 2 ay açık cezaevinde kaldı ve tahliye edildi. Tahliye sonrası tehditlerine devam eden Ercan, ölüm korkusu yaşayan Aysun Y.'nin sosyal medyada sesini duyurmasının ardından mahkemeden 'paylaşım yasağı' almayı başardı.

Olay, 2021 yılında başladı. Ercan, Aysun Y.’yi 'hediye vermek' bahanesiyle evinden alıp Pursaklar'daki bir bağ evine götürdü ve burada darbetti. 2022 yılında yapılan yargılamada Ankara 53. Asliye Ceza Mahkemesi, Ercan'a önce 3 yıl hapis cezası verdi ancak iyi hâl indirimiyle bu cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi ise 2023'te bu kararı onayladı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Ercan, açık cezaevinde kısa süre kaldıktan sonra şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Serbest kalmasının ardından Aysun Y.’ye tehdit ve cinsel taciz içerikli mesajlar göndermeye başladı. Aysun Y. bunun üzerine sosyal medyada durumunu anlatmaya çalıştı ancak Levent Ercan, Ankara 1. Aile Mahkemesi'ne başvurarak kadının paylaşımlarına yasak getirtti. İtiraz üzerine bu karar, Ankara 2. Aile Mahkemesi tarafından onaylandı.

Cinsel taciz ve tehdit suçlamalarıyla açılan yeni davanın ilk duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı. Duruşmada sanık Levent Ercan katılmazken, Aysun Y. ve avukatları can güvenliği endişelerini dile getirdiler. Mahkeme, suçların niteliğini göz önünde bulundurarak tutuklama talebini reddetti ve duruşmayı erteledi.



"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'