Gündem

Emekli Büyükelçi Naci Koru: YSK isterse depremzedeler gittikleri yerlerde oy verebilir

16 Şubat 2023 09:22

Emekli Büyükelçi Naci Koru, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlayan, "seçimler ertelenecek mi?" tartışmasını değerlendirdi yazısında, "Hukukçular konunun anayasal değerlendirmesini yaptılar ve erteleme yolunun kapalı olduğunu vurguladılar. Kaldı ki, ağır savaş şartlarında bile istenirse seçimlerin yapılabileceğini ABD ve İngiltere’nin örneklediğini İkinci Dünya Savaşı yıllarından hatırlıyoruz. Türkiye’de işgal koşulları altında ve İstiklal Savaşı verilirken önce Meclis-i Mebusan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçimleri yapılmıştır. Yeter ki, niyet olsun" ifadelerini kullandı.

Depremden etkilenen vatandaşlar için güncel yerel şartlara göre uygulama yapılabileceğini kaydeden Koru, yazısında şöyle dedi:

"Seçimlerde depremzede vatandaşlarımız dilerlerse,

a- Bağlı bulundukları illerde konteynerlerde kurulacak seçim sandıklarında,
b- Başka bir şehre taşındılarsa, bu ildeki adreslerini kayda geçirerek o illerdeki sandıklarda,
c- Başka bir şehre taşındılar, ancak geldikleri illerin seçim listeleri için oy kullanmak istiyorlarsa, önceden adres değişikliği yapmalarına gerek kalmadan, 71 ilin merkezinde 10 ilimize mahsus şekilde kurulacak özel sandıklarda illerindeki adaylar için oy kullanabilirler." 

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...