Politika

Emekli Amiral Türker Ertürk: TCG Anadolu'nun dizaynının sahibi İspanyollar; motorunda sorun var

19 Nisan 2023 08:24

Emekli Amiral Türker Ertürk, İspanyol hücum gemisinin TCG Anadolu SİHA gemisi ile aynı dizayna sahip olduğunu belirterek, yerli ve milli olmadığını ayrıca geminin motorunda da sorun olduğunu söyledi.
 
Ertürk, İspanyolların tahrik sistemindeki bu sorunu değiştirdiklerini, iktidara sorunu çözme çağrısı yaptığını, ancak hedef gösterildiğini dile getirdi.  
 
Ertürk, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Fotoğrafta bulunan gemi TCG Anadolu ile aynı dizayna sahip İspanyol Amfibi Hücum Gemisi Juan Carlos. Bu dizaynın sahibi İspanyollar, yani yerli ve milli değil. Bu geminin tahrik sisteminde yani makinesinde yani motorunda sorun var. Ayrıca bu sorun aşırı titreşim yaratıyor ve gemide bulunan diğer cihazlara da arıza yaptırıyor. İspanyollar şimdi bu tahrik sistemini değiştiriyorlar. Başlangıç maliyeti 30 milyon Euro. Ben vatanıma, TSK’ya ve kafasında tüy bitmemiş yetimin ve öksüzün hakkı olduğu kamunun parasına sahip çıkmaya çalıştım ve dedim ki; ‘TCG Anadolu’yu yapan Sedef Tersanesi ve İspanyol Navantia ortaklığı bu sorunu aynen Juan Carlos’ta olduğu gibi çözsün ve teslim etsin. İktidar ise bana düşmanlık yaptı, kontrolünde bulunan yandaş basın ve trolleriyle saldırdı ve gemiyi hemen teslim ettirerek yerli patronu ve İspanyol ortağını korudu ve gemiyi seçim kampanyası için kullanmaya çalışıyor. Ama bu sorun demokratik bir ülke olan İspanya’da çok yaygın olarak yazıldı, yazılıyor ve tartışılıyor. Bizde ise iktidar sansür uyguluyor.

Linklerde bunları okuyabilirsiniz. İnternetten arayarak bu konuda çok yazı ve bilgi de bulabilirsiniz. İspanyolca bilmiyorsanız yazıları Google translate vasıtası ile tercüme edebilmeniz mümkündür."