Gündem

Elton John, cinsel saldırıyla suçlanan Kevin Spacey'nin savunma duruşmasında ifade verdi

17 Temmuz 2023 14:12

Dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Elton John’un, cinsel saldırıyla suçlanan ABD’li oyuncu Kevin Spacey'nin savunmasında mahkemede ifade verdiği aktarıldı.

Associated Press’in haberinde, John’un duruşmaya video konferans yöntemiyle Monako’dan katıldığı belirtildi. John’dan önce eşi David Furnish’in ifade verdiği, Kevin Spacey’nin John’un Windsor’daki evinde her yıl düzenlenen galaya sadece bir kez katıldığını söylediği kaydedildi.

Elton John, ifadesinde Spacey’nin katıldığı balodan sonra geceyi evde geçirdiğini söyledi.

İddia sahibi mağdurlardan birinin, Spacey’i 2004 ya da 2005'te kendisiyle birlikte baloya giderken agresif bir şekilde kasıklarını avuçlamakla suçladığı aktarıldı.

Spacey de ifadesinde etkinliğe sadece 2001'de katıldığını belirtmiş, Furnish ise verdiği ifadede fotoğrafları kontrol ettiğini, Spacey’nin katıldığı tek yılın o olduğunu söylemişti.

63 yaşındaki Spacey,’nin, kendisine atfedilen cinsel ve uygunsuz saldırı suçlamalarını ve bir kişinin rızası olmadan penetratif cinsel aktiviteye girmesine neden olma suçlamasını içeren bir düzine suçlamayı kabul etmediği aktarıldı.