Dünya

Elon Musk, önce 'Manchester United'ı satın alıyorum' dedi, sonra şaka yaptığını duyurdu

Taraftarlar arasında Glazer ailesinin kulübü satması için yapılan çağrılar artıyor

17 Ağustos 2022 08:05

T24 Dış Haberler

Milyarder Elon Musk, sezona çok kötü bir başlangıç yapan Premier Lig ekibi Manchester United'ı satın almakta olduğunu söyledikten sonra Twitter'da bir anda Britanya'nın Kırmızı Şeytanları'nın geleceğine dair tartışmalar büyüdü. Musk, bir süre sonra şaka yaptığını bildirdi. 

Musk, TSİ çarşamba günü sabah 3 sularında Twitter hesabından, "Aynı zamanda Manchester United'ı satın alıyorum. Bir şey değil" yazdı. Paylaşımın ardından platformda Musk'ın ciddi olup olmadığı, United'ın satılması durumunda ne yöne gideceği ile ilgili tartışmalar başladı.

Konunun Twitter'da gündem olmasından yaklaşık 4 buçuk saat sonra, TSİ sabah 7.34'te Musk, "Bu Twitter'da uzun süredir devam eden bir şaka. Hiçbir spor takımını almıyorum" yazdı.

Musk bunun ardından, "Bu hamle ne kadar popüler olursa olsun içine tekrar kokain koymak için Coca-Cola'yı da satın almayacağım" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Manchester United, mevcut olarak Glazer ailesine ait. Glazerlar takımı 2005'te 790 milyon sterline satın almıştı. 

United, geçen hafta sonu deplasmanda Brentford'a 4-0 yenildikten sonra taraftarlar, Glazer ailesine kulübü satma çağrısında bulunmuştu.