Dünya

Elon Musk, İsrail'e gidiyor: Gündemde X'e yönelik antisemitizm iddiaları var

Herzog'un ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan görüşmede, internette yükselen antisemitizmle mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayacak" denildi

27 Kasım 2023 08:27

T24 Dış Haberler

X platformu, Tesla ve Space X şirketlerinin sahibi milyarder iş insanı Elon Musk; bugün İsrail'i ziyaret edecek. Musk'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca rehinelerin yakınlarıyla bir araya gelecek. 

Herzog'un ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan görüşmede, internette yükselen antisemitizmle mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayacak" denildi. 

Musk'ın ziyareti, İsrail'in Hamas'la savaşında dört günlük ateşkesin sağlandığı ve bu süre zarfında Hamas'ın elinde olduğunu söylediği yaklaşık 240 rehineden 58'inin serbest bırakıldığı bir döneme denk geliyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, en son 18 Eylül'de Kaliforniya'da Musk ile bir araya gelmişti. X'teki içeriklerin antisemitik olduğu tartışmalarının ardından Musk'tan "ifade özgürlüğü ile nefret söylemiyle mücadele etmek arasında bir denge kurmasını" istemişti. 

Musk, antisemitizme ve "nefret ve çatışmayı teşvik eden" her şeye karşı olduğunu söyleyerek yanıt vermiş ve X'in nefret söylemini teşvik etmeyeceğine dair önceki açıklamalarını tekrarlamıştı.