Ekonomi

Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos... Dünyanın en zenginleri bu yıl ne kadar servet kaybetti?

Dünyanın en zengin 5'lisinin servet kaybı 345 milyar dolar olurken, ilk 500 1,4 trilyon dolar kaybetti

14 Haziran 2022 12:43

Fransa merkezli bilişim şirketi Capgemini tarafından hazırlanan Capgemini World Wealth raporuna göre, dünya çapında yükselen enflasyon ve enerji maliyetleri dünyanın en zengin insanlarının servetini eritti. 

Geçen yıl salgın döneminde yaşanan parasal genişlemelerle milyarder nüfusunun yüzde 8 oranında artarken, durum bu yıl terse döndü.
 
Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre en zengin 5'li olan Changpeng Zao, Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zurckerberg ve Bernard Arnault'un kaybı 345 milyar doları aştı.
 
Dünyanın en zengin 500 insanı ise bu yıl toplam 1.4 trilyon dolar kaybetti.
 
Ntv'de yer alan habere göre Bununla birilikte Capgemini raporu, Avrupa’yı takip eden Asya-Pasifik'teki zenginlerin sadece yüzde 4,2 arttığını gösterdi.

Dünyanın en zenginleri hangi ülkede yaşıyor?

ABD, Japonya, Çin ve Almanya, dünyanın zenginlerinin çoğunun yaşadığı ilk sıradaki ülkeler arasında yer aldı. Bu dört ülke dünyanın en zengin insanlarının yüzde 64'üne ev sahipliği yapıyor.

30 milyon dolar veya daha fazla yatırım yapılabilir varlığa sahip kişiler, servetlerinin 2020'ye kıyasla yüzde 9,6 arttığını gördü. Ancak, 1 milyon ila 5 milyon dolar arasında bir servete sahip olanlar, yüzde 7,8 ile en yavaş servet artışına sahipti.