Gündem

Elif Çakır: Türkiye bıçak gibi ikiye ayrılmış durumda; bir yanda yoksulluk, açlık, sefalet, diğer yanda lüks, şatafat, bolluk içinde yaşayanlar

"Tepede ülkemizin toplam gelirinin yüzde 54.5’ini kazanan mutlu azınlık"

26 Ağustos 2022 08:08

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, AKP Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur'un "Markete gidiyoruz, market sepetini istediğimiz kadar dolduruyoruz. Engel, sıkıntı yok. Her türlü kaynağı döke saça kullanıyoruz. Bir engelimiz yok" sözlerine işaret ederek, "Türkiye bıçak gibi ikiye ayrılmış durumda; bir yanda yoksulluk, açlık, sefalet içinde yaşayanlar diğer yanda lüks, şatafat, bolluk içinde yaşayanlar. Bir yanda yüzde 80 enflasyonun teğet geçtiği mutlu azınlık, diğer yanda enflasyonun altında boğulan milyonlarca halk.

Dolayısıyla ekonomik krizin teğet geçtiği kesim nasıl “ekonomik kriz” var diyecek? Yaşamadığı bir sıkıntının varlığından söz edebilir mi, edemezler, nitekim edemiyorlar da… AK Partili Çitil Okur’un sözleri ülkemizdeki gelir dağılımındaki muazzam uçurumun hangi boyutlarda olduğunun somut bir göstergesidir. Bir yanda markete gidemeyenler, gitse bile market sepetini eline dahi almayanlar diğer yanda ise market sepetini istediği kadar dolduranlar." diye yazdı.

Türkiye'nin gelir dağılımında dünyanın en eşitsiz ülkeler arasında olduğunu belirten Çakır, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ülkenin ekonomisi uçacaktı, ülkemizin dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girecekti, vaat böyleydi. Ama gerçek tam tersi oldu, halkın büyük bir çoğunluğu için derin yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı…

Ve tepede ülkemizin toplam gelirinin yüzde 54.5’ini kazanan mutlu azınlık. Böyle olunca elbette birileri markete gittiğinde alışveriş sepetlerini hesap kitap yapmadan istedikleri gibi doldurabiliyor, döke saça yiyebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...