Gündem

Elif Çakır: Mehmet Sıddık Akış'ın seçime katılmasında bir engel varsa YSK buna nasıl izin verdi, 2 ayda ne değişti?

05 Haziran 2024 10:25

Karar yazarı Elif Çakır, köşe yazısında 10 yıldır  “örgüt yönetmek”, “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla iddialarıyla yargılanması gerekçe gösterilerek görevden alınan Hakkari DEM Parti Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'a ilişkin "Bu durumda şunu sormak daha çok hakkımız: İki ay da ne değişti? Değişen bir şey yok, Erdoğan’ın kafası karışık. Henüz tam olarak ne yapacağına karar vermedi. O yüzden iktidar bir yanda normalleşme rüzgarları estirirken diğer yandan insana “bu ne perhiz bu lahana turşusu” dedirten “kayyım belediyeciliği” adımları atıyor." dedi.

Akış'ın görevden alınmasına gerekçe gösterilen davasının 10 yıldır sürdüğünü belirterek Akış'ın seçimlere girmeden önce YSK'nın onayından geçtiğinin altını çizen Çakır, konu hakkında "Bir PKK’lının seçimlere katılması başlı başına bir skandaldır." diyen Bahçeli'ye "Mehmet Sıddık Akış’ın seçimlere katılmasında gerçekten hukuki bir engel vardıysa YSK buna nasıl izin verdi?"

"2 ayda ne değişti" diyen Çakır'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Önce Bahçeli’nin açıklamasına bakalım. Partisinin grup toplantısında “Bir PKK’lının seçimlere katılması başlı başına bir skandaldır. Terörist belediye başkanı, terörist milletvekili istemiyoruz” diyen Bahçeli “seçilmiş belediye başkanını” görevden alan İçişleri Bakanını tebrik etti, büyük bir beka sorunu çözülmüşçesine Allah’a hamdetti.

Bahçeli elbette haklı, bir PKK’lının, teröristin seçimlere katılması başlı başına bir skandal.
Ama soralım iktidarın ortağı Sayın Bahçeli’ye:
Bir PKK’lı seçimlere nasıl giriyor?

Devlet nerede?

Mehmet Sıddık Akış seçim kampanyasını yürütmüş ve seçim yarışını kazanmış.
YSK, seçimleri kazanan Mehmet Sıddık Akış’ın belediye başkanı mazbatasını vermiş, bir problem görmemiş.

Mehmet Sıddık Akış’ın seçimlere katılmasında gerçekten hukuki bir engel vardıysa YSK buna nasıl izin

10 yıldır devam eden bir dava söz konusu, zaten yargılaması devam ediyor. Bırakılsaydı da normal bir hukuk devletinde süreç nasıl işliyorsa öyle işleseydi, mahkeme kararını verseydi.
Değil mi?İki ay da ne değişti?

Değişen bir şey yok, Erdoğan’ın kafası karışık. Henüz tam olarak ne yapacağına karar vermedi.
O yüzden iktidar bir yanda normalleşme rüzgarları estirirken diğer yandan insana “bu ne perhiz bu lahana turşusu” dedirten “kayyım belediyeciliği” adımları atıyor.

Merak ediyorum, acaba Sayın Bahçeli ve partisi “haklarında terör soruşturması olanlar genel ve yerel seçimlerde aday olamaz” diye bir kanun teklifinde bulunmayı düşünüyor mudur?

Böyle bir kanun çıkarmak doğru değilse, bu öfke neden? Böyle bir kanun çıkarmak doğru ise bu sözünü edip gereğini yapmamak neden?"