Politika

Elif Çakır: Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaştığımızı söylüyor; bizim buralar vaatlerinin gerçekleştiği kısım değil

"Sayın Erdoğan 2023 Hedeflerine kavuşanın hangi Türkiye olduğunu da söyleyebilir mi acaba?"

27 Şubat 2024 09:46

Karar yazarı Elif Çakır, yerel seçimler için hazırlanan ve mitingler veren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 2023 hedeflerimize kavuştuk, "Önce 2023 hedeflerimizle, ardından Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ülkenin geleceğini inşa ettik" sözlerine işaret ederek, " Ben net bir şekilde şunu ifade edebilirim ki, bizim buralar 2023 Hedeflerine kavuşmadı, 2023 Hedeflerindeki vaatlerin gerçekleştiği Türkiye benim yaşadığım kısım değil." dedi. 

Erdoğan'nın 2023 hedeflerini ve Türkiye'nin şu anki durumunu karşılaştıran Çakır, "2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil, diğer Türkiye’de gerçekleşmiş…" ifadelerini kullandı.

Çakır'ın "2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…." başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

" Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alacaktı. Erdoğan 2023 Hedeflerini açıkladığı 2011 yılında Türkiye 17. Sıradaydı, 2023 yılında 22. sıraya düştü. Şu anda yine bizim Türkiye 17 sırada, Erdoğan’ın Türkiye’si ilk 10 ekonominin içinde olmalı!

Enflasyon tek haneli sayıya inecekti. Erdoğan bu vaadi dile getirdiğinde Türkiye’de enflasyon, TÜİK verilerine göre 10.43 seviyelerindeydi. 13 yıl sonra ise yine TÜİK’in verilerine göre enflasyon yüzde 80’lerde.

Dünya Bankasının enflasyon raporuna göre Türkiye reel gıda enflasyonunun en yüksek olduğu 4. ülke.

2023 yılına kavuştuğumuzda ülkemizde işsizlik oranı yüzde beşin altında olacaktı. Erdoğan bu vaadi açıkladığında işsizlik oranı 9,8’di. Bugün bizim yaşadığımız Türkiye’de her dört vatandaştan biri işsiz.

Erdoğan’ın Türkiye’sinde işsizlik oranı yüzde 5’in altına inmiş olmalı!

(...)

Sonuç…

2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil, diğer Türkiye’de gerçekleşmiş… Erdoğan bir gün sonra Balıkesir mitingindeki konuşmasında bizim yaşadığımız Türkiye’deki sıkıntılara kulak tıkamadığını, serzenişleri anladığını söyledi ve umutlu konuştu, dedi ki:

'İnşallah bu yılın sonuna doğru enflasyonun hızla düşmeye başlamasıyla hep birlikte daha rahat nefes alacağız.'

Ha gayret edelim, biraz daha sabırlı olursak enflasyon inşallah bu yılın sonuna düşecekmiş, rahat nefes alacakmışız!"