Seçim 2023

Eleştirilerin hedefindeki Onursal Adıgüzel T24'e konuştu: İletişimin daha iyi yönetilmesi gerekirdi, ama ben Genel Başkan'ı rahatlatmak için istifamı sundum

16 Mayıs 2023 17:24

Eray Görgülü

CHP’de görevden alındığı iddia edilen Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, görevden alınmadığını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu rahatlatmak için istifa ettiğini söyledi.

Eleştirilerle ilgili T24’e konuşan Adıgüzel, “Genel Başkan'dan istifa sunmanıza yönelik bir talep geldi mi?” sorusunu, “Hayır böyle bir talep gelmedi, ben genel merkezi ve genel başkanımızı rahatlatmak için istifa ettim” sözleriyle yanıtladı.

CHP’de kurulan seçim sisteminin sağlıklı çalışmadığına yönelik eleştirilerin ardından görevinden ayrılan

"190 bin 268 tutanak elimizde"

Onursal Adıgüzel şunları söyledi: "Oyların yüzde 98’i kontrol edildi. Elimizdeki ıslak imzalı tutanak sayısı 190 bin 268'i elimizde. Yedi ilde seçime girmememiz ve sandık görevlimiz olmamasına rağmen böyle bir sayıya ulaşmış olduk. Diğer ıslak imzalı tutanakları da ittifak partilerimiz aracılığıyla elimizde.

Seçim gecesi sistemde bir dakikalık bir durma bile olmadı, hatta hiçbir saniye durma olmadı. Partiye haksızlık yapılıyordu. Normalde bu gecenin iletişimi daha iyi yönetilebilirdi ancak tabi bazı veriler süreç içerisinde zamanla geliyor. İşte diyelim ki, Erzurum’un bir köyünde akşam alınıyor sonuç. İlerleyen saatlerde geliyor.

"Kamuoyuna açıklanması sorumluluğumuz yoktu"

Tabii sonuçların kamuoyuna açıklanması gibi bir sorumluluğumuz da yoktu bizim. Ama yanlış anlamalar, gecenin hayal kırıklıkları partiye karşı bir tepki oluşturuyordu. Ben de genel başkanımıza bu konuda zarar gelmesin diye ve genel başkanımızı rahatlatmak adına istifamı sundum.

CHP sistemimizde hem okul önlerinden aldığımız veri, hem ilçe ve illerimize giden ıslak imzalı birleştirme tutanak verileri hem de YSK verileri var. Bu veri akışımızda 1 saniye bile kesinti olmadı, bunu sistemi kullanan herkes biliyor. Ayrıca 2019 yerel seçimlerinde de aynı sistem kullanılmış ve büyük başarı alınmıştı."

"İlk açıklamada okullardan aldığımız veriler kullanıldı"

Onursal Adıgüzel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim gecesi "Yüzde 23.87 sandık oranı, Türkiye çapında. Bize bildirilenlerde biz öndeyiz şu anda. Türkiye'nin her yerinde, İstanbul ve Ankara'da öndeyiz" demesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Belediye başkanlarımız tarafından yapılan o gece yapılan ilk açıklamalarda bizim okullardan aldığımız veriler kullanıldı ancak biz sonrasında ıslak imzalı tutanakları ilçe ve illerimizde toplayıp sisteme girdikçe elimizdeki veri çeşitliliği artmış oldu. Burada bizim sistemimizde hangi verinin nasıl ve ne zaman açıklanacağı tercihi yapılmış oldu."

TIKLAYIN | CHP'de 14 Mayıs depremi; Kılıçdaroğlu, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Onursal Adıgüzel'i görevden aldı!