Gündem

"Elbistan'da arama kurtarma çalışmaları tamamlanmıştır" diyen AKP'li belediye başkanına deprem bölgesinden yanıt: Çalışmalar devam ediyor, kendisi burada yok!

10 Şubat 2023 02:56

AKP'li Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Elbistan'daki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını; gelen ihbarların tamamının sonuçlandırıldığını söyledi. Avukat Sinan Ölker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'çalışmalar devam ediyor' mesajı verdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkilerken, Elbistan en büyük yıkıma uğrayan ilçelerden biri oldu. İlçenin AKP'li Belediye Başkanı Gürbüz ise, önce çalışmaların tamamlandığını yazdı, ardından paylaşımı sildi. Kısa bir süre sonra tekrar paylaşım yapan Gürbüz, "AFAD yetkilileri, kendilerine gelen tüm ihbarların değerlendirilip ivedilikle sonuçlandırıldığını ve yeni bir ihbarın olmadığını bildirmiştir. Çalışmaların devamlılığı açısından ihbarların AFAD kriz merkezine şahsen yapılması istenilmektedir" dedi. 

Gürbüz'ün üst üste yaptığı paylaşımların ardından Avukat Sinan Ölker, enkaz çalışmalarının devam ettiğini söylediği bir mevkiiden Başkan Gürbüz'e seslendi. Çalışmaların devam ettiğini belirten Ölker, "kendisi burada yok" dedi.

TIKLAYIN | AKP'li Elbistan Belediye Başkanı Gürbüz "Arama kurtarma çalışmaları tamamlanmıştır" paylaşımını sildi