Politika

Ekrem İmamoğlu'nun akbil ve su fiyatında indirim projeleri İBB Meclisi'nde kabul edildi

"İndirim önerilerimizin sıkı takipçisi olan CHP Grubu'na ve bu önerilere destek veren AK Parti Grubu'na teşekkür ederim"

13 Mayıs 2019 18:51

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, su ve ulaşımdaki indirim projelerinin İBB Meclisi'nde gündeme alınmasının ve kabul edilmesinin ardından sosyal medyadan İBB Meclisi'ndeki CHP'lilere ve AKP'lilere teşekkür etti.

İmamoğlu, YSK'nın iptal kararı sonrası projelerinin birçoğunu hayata geçiremeden görevi bırakmak zorunda kalmıştı. İmamoğlu'nun su ve öğrenci akbilindeki indirim projelerini kendisinin yerine vekillik görevini yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Meclisi gerçekleştiriyor.

İBB Meclisi'nde alınan karar sonrası öğrenci akbilinin 40 lira olması ve İstanbul'da yaşayan ailelerin nüfuslarına göre su kullanımında yüzde 40'a varan indirimden yararlanabileceği indirim projeleri hayata geçiriliyor.

Projelerin sahibi Ekrem İmamoğlu ise indirimlerin gerçekleştirilmesi için çalışan İBB Meclisi'ne sosyal medya hesabından teşekkür etti. İmamoğlu, mesajıdan şu ifadeleri kullandı:

"3 Mayıs'ta 'Çok yakında' olacak demiştik; güzel şeyler olmaya başladı bile :) İBB Meclisi'nde, en önemli seçim vaatlerimizden, indirim önerilerimizin sıkı takipçisi olan CHP Grubu'na ve bu önerilere destek veren AK Parti Grubu'na teşekkür ederim. HerŞeyÇokGüzelOlacak"

Uyuşturucu ile mücadele komisyonunun da kurulması talebini reddeden AKP grubu bu kararından da geri adım atarak komisyonun kurulmasına onay verdi.

Binali Yıldırım: Daha önce söz verdiğimiz gibi...

AKP'nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım da karar sonrası Twitter hesabıdan şu paylaşımı yaptı:

"İstanbullulara müjdeli haber: Daha önce söz verdiğimiz gibi; kişi sayısı daha fazla olan hanelerde daha çok indirim olmak üzere, su tüketiminde aylık ortalama yüzde 40 indirim yapılacak. Öğrenci Akbil'i aylık 85 liradan 40 liraya düşürülecek. Hayırlı olsun."

Binali Yıldırım, 31 Mart seçimleri öncesinde Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programında Ekrem İmamoğlu'nun su ve ulaşıma indirim vaatlerini eleştirmiş, "Kaldıramayacağınız bir maliyet yüzde 40 indirim. Tamam yapalım da nereden finanse edeceğiz" demişti. Ulaşımın belediye tarafından desteklendiğini söyleyen Yıldırım, "İstanbul'un temel yatırımlarını neyle yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.