Ekonomi

Ekonomim yazarı Oğuz: Araba artık bir yatırımcı aracı oldu

03 Mart 2023 09:33

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, otomobil satışlarının şubat ayında rekor kırmasını, "Araba artık bir yatırım aracı" oldu diyerek değerlendirdi.

Verilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari pazarı, bu yılın şubat ayında 2022’in aynı dönemine kıyasla yüzde 63,4 artarak 81 bin 148 adet oldu. Şubat'ta otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56,5 artarak 58 bin 907 adet olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 85,2 artarak 22 bin 241 adet oldu.

"Otomotiv sektöründeki satış rekorları, insanoğlunun var olan tüketim çılgınlığına bir övgü niteliğinde…" diyen Oğuz, "Veriler gösteriyor ki; insanlar yatırım yapar gibi arabaları kapışıyorlar. Oysaki elektrikli araçlar yolda... Çevre kirliliği her geçen gün artıyor. Doğanın afetleriyle boğuşuyoruz. Bu kadar mı? Değil elbette. Devam edelim: Enflasyonda yüzde 57,7 düzeyindeyken politika faizi de yüzde 8,5’te sabitlenmiş durumda… Ancak bunu sorun eden yok. Zira araba artık bir yatırım aracı…" değerlendirmesini yaptı.

Yazının tamamı için tıklayın