Ekonomi

Ek MTV’yi taşıt kimin adınaysa o ödeyecek

09 Temmuz 2023 07:43

Tırba yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri cuma gecesi tamamlandı. Teklifin bu hafta Genel Kurul’a gelerek yasalaşması bekleniyor. Torba teklifin içinde yer alan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için de ilk aşama tamamlanmış oldu.

Komisyon görüşmeleri sırasında CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, ek MTV ile ilgili “İki taksit şeklinde ödeme var. Diyelim ki ocak ayında vatandaş ödedi. Arabasını mart ayında sattı. Alan vatandaş da temmuz ayında ikinci taksiti ödedi. Şimdi ocak ayında ödenmesi gerekeni kim ödeyecek?” dedi.

Yasa teklifi sahibi AKP Denizli Milletvekili Nilgün ÖK ise, “Ocakta ödedi, temmuzda sattığında araç şu an kimdeyse o ödeyecek. Bandrolü şu an araç kimdeyse o ödeyecek çünkü artık aracın sahiplik durumu söz konusu, kimin adına tescilliyse. Geriye yönelik değil, şu an kimin aracı varsa, kimdeyse ek gelen MTV’den o sorumlu” açıklamasını yaptı.


TIKLAYIN - Vergi artışları sürüyor; cep telefonu harcı 20 bin TL oldu, KDV yüzde 18'den 20'ye çıktı

TIKLAYIN - Resmi Gazete'de yayımlandı; noter, pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 zam yapıldı

TIKLAYIN - MTV'nin bir defalığa mahsus iki katına çıkarılması sosyal medyanın gündeminde: Verilen zam, vergi olarak geri alındı!