Gündem

(EK GÖRÜNTÜ VE BİLGİLERLE) KILIÇDAROĞLU ARA GÜLER'İN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

  Haber-Kamera: Zeki GÜNAL-Harun UYANIK/İSTANBUL,(DHA)  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ara Güler'in ailesine yaptığı taziye ziyaretinin ardından dışarıda bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

26 Ekim 2018 19:31

 

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL-Harun UYANIK/İSTANBUL,(DHA) 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ara Güler\'in ailesine yaptığı taziye ziyaretinin ardından dışarıda bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beyoğlu\'nda bulunan evde Kılıçdaroğlu aile üyeleri ile bol bol sohbet etti. Ünlü fotoğrafçının anısına ailesi tarafından hazırlanmış köşe dikkat çekti. Güler\'in portresi önündeki masada; mumlar, kırmızı karanfiller ve Kılıçdaroğlu\'nun getirdiği bir buket yer alıyor.  Hazırlanan köşede Güler\'in kullandığı fotoğraf makinası ve çantası bulunuyor. Evde dikkat çeken diğer birşey de dünyaca ünlü ressam Picasso\'nun Ara Güler\'i resmettiği tablo.

KILIÇDAROĞLU\'NUN AÇIKLAMALARI
Kılıçdaroğlu, Ara Güler\'in Türkiye\'nin gurur kaynağı olan bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, “Kendisini ilk tanıdığımda heyecanlanmıştım. Dünya çapında bir fotoğrafçı, fotoğraflarımı çekmişti. Oldukça güçlü bir espri ve gözlem yeteneği vardı. Kendisini tanımak benim için büyük bir onur. Cenazesine katılamadım. Çünkü yurtdışındaydım. Kendisini halkımızın hemen hemen her kesimi büyük bir huşu içinde sonsuzluğa yolcu etti. Bugün ailesini ziyaret ettim. Onlara başsağlığı dileklerimi ilettim. Allah rahmet eylesin diyorum. Onunla her zaman onur ve gurur duyacağız. Türk fotoğraf dünyasına kalıcı çok önemli eserler bıraktı. Gelecek kuşaklar için de çok değerli fotoğraflar bunlar\" dedi. Açıklamasının ardından vatandaşlarla selamlaşan Kılıçdaroğlu aracına binerek sokaktan ayrıldı. 

EK GÖRÜNTÜLER
///////////////////////
-Taziye ziyaretinden görüntüler
-Ara Güler için hazırlanan köşe
-Tablo\'nun görüntüsü
-Genel ve detaylar

Görüntü dökümü:
-----------------
-Kılıçdaroğlu\'nun evden çıkması
-Açıklamaları 


 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir