Dünya

Eğlence trenine bindi, iPhone 14'ü "araba kazası geçirdi" diye acil durum servislerini eğlence parkına yolladı

10 Ekim 2022 10:42

T24 Dış Haberler

Apple'ın yeni nesil telefonu iPhone 14 Pro'nun araba kazası tespit sisteminin bazen telefon sahibi araba kazası geçirmese bile devreye girebildiği bildirildi.

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD'nin Cincinnati kentinde yaşayan dişçi Sara White, eylül ayında iPhone 14 Pro'sunu aldıktan iki gün sonra bir eğlence parkına gitti. Telefonunu çantasına koyan White, saatte 50 mil ile giden, inişleri ve çıkışları olan bir eğlence trenine bindi.

White eğlence treninden indiğinde ise iPhone 14 Pro'nun, sahibinin araba kazasında olduğunu düşünerek acil durum hattını aradığını gördü. Dişçi, telefonunda acil durum servisinden gelmiş onlarca cevapsız arama ve sesli kayıt olduğunu da fark etti. 

WSJ'nin aktardığı ses kaydına göre Warren Bölgesi İletişim Merkezi'ne iPhone'dan şöyle bir otomatik mesaj gitti: "Bu iPhone'un sahibi ciddi bir araba kazası geçirdi ve telefonuna yanıt vermiyor".

Ses kaydında arka planda eğlence trenindekilerin çığlıkları duyuluyor. 

911 Servisi'nin aktardığına göre eğlence treninin olduğu yere bir ekip gönderildi ancak bir acil durum olmadığını gördü. White, durumu fark ettikten sonra acil durum servisini arayıp iyi olduğunu bildirdi. 

Warren Bölgesi İletişim Merkezi, aynı eğlence parkında trene binen en az altı iPhone 14 model telefondan bu tür otomatik aramalar aldıklarını belirtti. 

iPhone 14'ün kaza tespit sistemi sensörlerini kullanarak sahibinin bir kaza yaptığını algılamaya çalışıyor. 10 saniyelik geri sayımın ardından çalan alarma telefon sahibi yanıt vermezse yerel acil durum servislerine otomatik arama yapılıyor.