Eğitim

Eğitimde yeni dönem ya da karmaşa? Bakan Tekin'den müfredat değişikliği açıklaması

"1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek seviyedeyiz"

15 Mart 2024 09:20

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'teki bir iftar yemeğinde öğretmenler ve okul idarecileriyle bir araya geldi. Bu toplantıda, müfredat değişiklikleri üzerine konuşan Tekin, eğitim ve öğretim dönemlerinde gerçekleştirilecek yeniliklerle ilgili bilgi paylaştı.

"Müfredat seyreltilecek"

Tekin, müfredatın seyreltilmesine yönelik çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "Son zamanlarda en çok tartışılan konulardan biri müfredat üzerine yapılan çalışmalarımız" diyen Bakan, "Müfredatı seyreltme nedenlerimizden biri, derslerdeki kazanım sayısının fazlalığı ve öğretmenlerimizin ders saatlerini yetersiz bulmaları. Bu durum, öğrencilerin beklenen çıktılara ulaşamamasına ve toplumun beklentilerini karşılayamamasına yol açıyor. Çünkü çocuklara, yaşlarının pedagojik gerekliliklerinin çok üzerinde kazanımlar yüklüyoruz, bu da başarısızlığa neden oluyor" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımıza fazla yüklemeyin"

Çocukların başarısız olduğunda otomatikman eğitimcilerin de başarısız olduğunu söyleyen Yusuf Tekin, "O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek seviyedeyiz. Hep beraber geleceğiz inşallah" diye konuştu.

Eğitim ve öğretim süresi değişiyor

Halk TV'nin haberine göre, Tekin'in açıklamalarıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'na yakın kaynaklar, eğitim ve öğretim sürelerinde önemli değişikliklere gidileceğini belirtiyor. Yaz tatillerinin yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte yaklaşık 20 gün kısalması beklenirken, ders saatlerinde Türkiye genelinde yeni bir sisteme gidilecek.