Politika

Efkan Ala: Bir ülkenin cumhurbaşkanına 'Kaçacak' demek, o ülkeye suikast düzenlemektir

27 Mayıs 2022 16:53

AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ve ENSAR üzerinden ABD'ye para aktarılması konusunda; "Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı'na 'Kaçacak' diyor. Arkasından iki ülke arasındaki sivil toplum örgütlerinin birbirlerine yaptığı yardımlaşmayı gerekçe gösteriyor. Bir ülkenin cumhurbaşkanına 'Kaçacak' demek, o ülkeye suikast düzenlemektir. Böyle bir şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iddialarına değinen Ala, şöyle konuştu:

"Böyle bir şey olabilir mi?"

"Eğer bir ihanet yoksa bir cehalettir. Ben bu tür konuşmalarda kişisel olarak eleştirilere fazla itibar etmem, fazla onları dile getirmem ama bir ülke meselesi haline gelmişse onu da söylemeden geçemem. Dışarıdan, 193 ülkeden, Türkiye dışından herhangi bir ülkeden Türkiye'ye bakan insan Türkiye'de bu işler olurken Türkiye'nin ikinci büyük partisinin genel başkanı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bu kadar badireyi atlatmış Cumhurbaşkanı'na, bu kadar işi başarmış bir kadronun liderine, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı'na 'Kaçacak' diyor.

Arkasından iki ülke arasındaki sivil toplum örgütlerinin birbirlerine yaptığı yardımlaşmayı gerekçe gösteriyor. Bir ülkenin cumhurbaşkanına 'Kaçacak' demek, o ülkeye suikast düzenlemektir. Böyle bir şey olabilir mi?

Tuluat oynatmıyoruz. Biz sanatçıları izleriz, saygı duyarız ama siyaset alanı her bir cümlenin getirisinin ya da maliyetinin 85 milyona mal olduğu bir alandır. Yanlış bir şey söylerseniz, yaparsanız bilin ki onun maliyetini 85 milyon öder. Doğru bir iş yaparsanız onun getirisini bütün millet paylaşır. Onun için 'İş bilmiyor, söz bilmiyorsanız lütfen biraz ciddiyet.' diyorum."