Spor

Ed Sheeran, çocukluk takımından hisse aldı: Her taraftarın hayali

16 Ağustos 2024 19:28

İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran, desteğini göstermek için Premier Lig futbol kulübü Ipswich Town'ın yüzde 1,4 hissesini satın aldı. Ünlü şarkıcı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Memleketimin futbol kulübünün küçük bir yüzdesini satın aldığımı duyurmaktan büyük heyecan duyuyorum" dedi.

Sheeran, "Destekledikleri kulübün sahibi olmak her futbol taraftarının hayalidir ve bu fırsata sahip olduğum için kendimi çok minnettar hissediyorum," diyen Sheeran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç yaşımdan beri Suffolk'ta yaşıyorum. Dünyayı dolaşmış olmama ve bazen büyük şehirlerde kendimi yabancı gibi hissetmeme rağmen, Suffolk ve Ipswich bana her zaman evimde ve güvede hissetirdi" ifadeleriyle çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Futbol kulübünden perşembe günü yapılan açıklamada ise Sheeran'ın ufak bir hisseye sahip olmasından dolayı yönetim kuruluna katılmayacağı belirtildi.

16 tane Grammy Ödülü bulunan İngiliz şarkıcı Ed Sheeran , çocukluğundan beri taraftarı olduğu kulübün ortakları arasında katıldı. Hisselerin yaklaşık yüzde 2'sini alan 33 yaşındak müzisyen, yönetim kuruluna girmeyi reddetti.

Bu konuda taraftara çağrı yapan Sheeran, "Lütfen bana sosyal medyadan transfer önerisi yapmayın. Sadece kulübe destek olmak için hisse aldım. Alınacak kararlara dahil olmayacağım" açıklamasını yaptı.

Ipswich Town bu sezon 22 yıl sonra Premiea League'de mücadele edecek.