Gündem

Ecrin Su Çoban, "Discord dolandırıcılığı" iddialarını yalanladı: Zorbalık ve şantaj yaptığı konusuyla gündeme gelmişti

08 Ekim 2024 11:50

T24 Haber Merkezi

Dijital platformşlarda dizi ve sinema gibi videolar çeken 17 yaşındaki fenomen Ecrin Su Çoban, nakliyat şirketi kurdurup depremzedeleri dolandırdığı, kendisine dolandırıcılık için site açmayan bir çocuğu tehdit ettiği ve Discord uygulaması üzerinden 901 suç örgütüyle beraber hareket ettiği iddialarıyla gündeme geldi. Çoban, iddiaları sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla yalanladı.

Çoban, söz konusu iddialar ardından; "Hakkımda ortaya atılan tamamı asılsız ve hayal ürünü olaran iddialara itibar etmeyiniz, bu iddiaları ortaya atanlar hakkında ailem ile birlikte suç duyurusunda bulunduk. Gerekli açıklamayı avukatım ile birlikte detaylı bir şekilde vereceğimiz bilmenizi isterim." açıklamasında bulundu.

TIKLAYIN - İstismar iddialarıyla gündemde: Discord nedir? Discord nasıl silinir?

Dolandırıcılık iddiaları ile gündeme gelmesinin ardından Mavi, Ecrin Su Çoban'ı takipten çıkardı. Netd Müzik ise Çoban ile anlaşmasını sonlandırdı.

TIKLAYIN - Discord’da çocukları hedef alan şantaj çetesi nasıl yayıldı, neye “icraat” diyorlar, nasıl tehdit ediyorlar?

TIKLAYIN - Bakan Uraloğlu'ndan "Discord" açıklaması: Erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz

Dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen Ecrin Su Çoban kimdir?

Ecrin Su Çoban, 16 Kasım 2006 tarihinde Kocaeli'de dünyaya geldi. 2018 yılında katıldığı O Ses Çocuklar yarışmasıyla tanınan Ecrin su Çoban, yarışmada ilk olarak Nil Karaibrahimgil’in Kanatlarım Var Ruhumda isimli şarkıyı seslendirmişti. Ardından çeyrek finalde Atiye’nin Ya Habibi ve yarı final de Gökçe Tik Tak şarkılarını söyleyen Çoban, finalde elenmişti.

Ecrin Su Çoban, 2019 yılında "Afili Aşk" dizisinin “Afili Aşk” şarkısını Aslı Demirer ile seslendirmişti. Ecrin Su Çoban oyunculuk kariyerine 2019 yılında Masal Şatosu: Sihirli Davet sinema filmi ile merhaba dedi.