Gündem

Yeğen Ebuseleme Gülen: Fethullah Gülen ABD'ye ilk gittiği gün kaçırıldı; çevresindekiler onu 25 yıldır bırakmıyor

"Her gün operasyonlarla o masumlar içeri mi alınacak? Ama devlet de haklı. Çünkü gerçek suçlular benim gibi yıllardır kendini saklıyor"

06 Haziran 2024 17:04

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen Medyascope'da Ruşen Çakır'a konuştu. Amcası Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinden kaçırıldığı iddia eden yeğen Gülen, "Fethullah Gülen Amerika'ya gittiği günden itibaren kaçırıldı. Aslında o günden beri çevresindeki kadro 25 yıldır bırakmıyor" dedi.

Ebuseleme Gülen, Medyascope'da Ruşen Çakır'ın programında konuştu. Amcasının kaçırıldığına dair iddialarına devam eden yeğen Gülen, amcası Fethullah Gülen'in 28 Şubat'ın getirdiği süreç sonucu Amerika'ya gittiğini ve o gün kaçırıldığını söyleyerek Gülen'in çevresindekilerin onu 25 yıldır bırakmadığını söyledi. 

 

Yıllar önce Meral Akşener hakkında yapılan mobil oyunla ilgili de çok pişman olduğunu söyleyen Ebuseleme Gülen ve Çakır'ın programdan öne çıkan konuşmaları şu şekilde:

"Ruşen Çakır: Pensilvanya'daki çiftlikten amcamı götürdüler dediniz BU olay nedir. İki isimden bahsediliyor. Birisi Barbaros Kocayurt ve Cevdet Türkyolu. BU kişilerde bu hareketin en önemli isimleriydi neden çiftlikten alıp başka bir yere götürdüler?

Ebuseleme Gülen: Amcam'ın muhakame açısından bir sorun olduğu ve kampta kalma durumunda dünyanın dört bir yanından gelenler bu duruma tanık olur. Tanık olmasın diye götürüldü" iddiları tamamen yalan. Gülen zaten son zamanlarda zaten misafir kabul etmiyordu. Çiftlikte zaten misafir almıyorlardı. Yanına hastalıklarından dolayı. 

Ruşen Çakır: Neden kaçırıldı? 

Ebuseleme Gülen: Bu kaçırılma meselesi yeni bir mesele değil, benim patlamama da neden oldu. O yapı hoca efendiyi taban olarak nitelendirdiğimiz cemaatin lokomatifi olan insanlar dışlıyorlar. Gülen'i eskiden Amerika'ya gittiği gün bitti bu iş. Gülen'in eskiden Türkiye'de bir çiftçi FEM'de ya da Yamanlar'da 5. kata çıkıp derdini hocanın kulağına fısıldama imkanı oluyordu. Ama Gülen 28 Şubat sürecinin getirdiği sonuçları sebebiyle Amerika'ya gitti. O gün kaçırıldı. Aslında o günden beri çevresindeki  kemikleşmiş, kanser olmuş kadro 25 yıldır bırakmıyor. Türkiye'den haber gitmiyor. Oradan buraya haber gelmiyor. Bütün bağlantı Cevdet, Barbaros, Ekrem Dumanlı, bir kaç gazeteci... Halkla devletle arayı geren tamamen bu yönetim kadrosu. Belki kırmızı bültenle aranan insanlar. Gülen'i zaten kaçırmışlardı. Üstüne bide kampın iççinden kaçırdıklarında isyan ettim. Geçenlerde, amcamın kahve içerken fotoğrafı düştü. Büyük ihtimalle o fotoğraf bir kaç hafta öncesinin. Çünkü amcam Gülen bir kaç gün önce hastaneye kaldırıldı. . Amcamın ilacına bile Cevdet karar veriyor. O çeteyi kıramıyoruz. Hepsi eninde sonunda tüm pisliklerinin çıkacağını biliyor. 

Ruşen Çakır: Sizin anlatımlarınızın en çarpıcı yerlerden birisi Meral Akşener ile ilgili yaptığınız o mobil oyun olayı. O oyunu Cumhur İttifakı yapmış gibi gösteriyorsunuz. Her anlamıyla ahlaki açıdan bakıldığında her anlamıyla sıkıntılı bir şey. Siz de özür dilediniz. Kaç yıl önce olmuştu bu olay? 

Ebuseleme Gülen: 2017-2018 yılı arasında oldu Darbe sonrası. Meral Hanım ile ilgili yaptığımız şey vicdanımı rahatsız ettiği için ekipten ayrıldım. Aynaya bakıp her gün ağladım ben. Öyle bir vicdan azabı çekiyorum."

"İstihbarattan bir ekip kurup göndersinler"

"Bu işin çözülmesini istiyorsanız. masumlara dokunmayın. Hapse giren insanların belki yüzde 90'ı masum. Her gün operasyonlarla o masumlar içeri mi alınacak? Fırsat vermiyor devlet. Ama devlet de haklı. Çünkü gerçek suçlular benim gibi yıllardır kendini saklıyor. O yüzden devlette sohbete gitmiş adamı içeri atıyor. İki tarafında çözülmesi lazım. Bu işin çözülmesi için masumlara dokunmayın.  Başka şeyler biliyorum. Ama konuşamıyorum. Benim 2 kelimem yüzünden belki insanlar hapis yatacak. Sırf benle yakınlığı ortaya çıktı diye. Fırsatınızı buldunuz diye tepemize çıkmayın. Siz bunu yaptıkça biz savunma mekanizmasına geçiyoruz " diyen Ebuseleme Gülen, yetkilere seslenerek, çözüm için "İstihbarattan bir ekip kurup göndersinler. Bizimkilerde kabul etsin Bir iç soruşturma yapılsın" dedi.

TIKLAYIN-ERTUĞRUL ÖZKÖK YAZDI: Ertuğrul Özkök: Ankara'ya "FETÖ'nün cesedi getiriliyor mu" diye sordum; "doğru değil" dediler

TIKLAYIN-Gülen'in iade edildiği iddia edildi, MİT kaynakları bilgiyi yalanladı

TIKLAYIN-Yeğeni kaçırıldığını iddia etmişti: Fetullah Gülen'in ABD'deki çiftliği havadan görüntülendi