Spor

Ebrar Karakurt'un yeni takımı belli oldu

Igor Gorgonzola Novara forması ile geçirdiği iki sezonun ardından Ebrar Karakurt'un sözleşmesi bu yıl Haziran ayında sona eriyor

23 Şubat 2023 10:21

İtalya Ligi'nde Igor Gorgonzola Novara'da forma giyen Ebrar Karakurt'un yeni adresi merak ediliyor. Bergamo maçında "disiplin sorunu" nedeniyle kadro dışı kalan Ebrar'ın yeni sezondaki adresini kulüp başkanı resmen açıkladı.

İtalya Ligi'nin favori takımlarından Imoco'da gösterdiği performans ile dikkat çeken Isabelle Haak'ın Ebrar Karakurt ile olan çekişmesi sürüyor. İsveçli pasör çaprazı bulduğu 324 sayı ile en skorer listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Filenin Sultanları'nın yıldızı Ebrar ise toplamda 353 sayıya ulaşarak sayı krallığında zirvede yer aldı.

Disiplin sorunu nedeniyle ilk 6 dışında kaldı

Geçtiğimiz hafta ligde Bergamo ile karşı karşıya gelen Novara'da beklenenin aksine Ebrar Karakurt ilk 6'da başlamadı. Herhangi bir sakatlığı olduğu belirtilmeyen Ebrar ile ilgili kulüp açıklama yaptı. Buna göre disiplin nedeniyle teknik heyet ve yönetimin ortaklaşa aldığı bir karar ile ilk 6'nın dışında kaldı. Ancak Ebrar, Bergamo'nun kazandığı ilk sette Stefano Lavarini tarafından oyuna sokuldu.

Vakıfbank maçında yıldızlaştı

VakıfBank, Novara kentindeki Pala Igor Gorgonzola Spor Salonu'nda oynanan müsabakayı 19-25, 25-17, 22-25 ve 23-25'lik setlerle 3-1 kaybetti. Ebrar Maçta Ebrar Karakurt ise 20 sayı üretti Karşılaşma öncesinde Türkiye'de meydana gelen deprem felaketi sebebiyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, VakıfBank oyuncuları ve teknik ekibi sahaya Türk bayrağı ile çıktı.

Başkan Saporiti'den Ebrar açıklaması

Igor Gorgonzola Novara başkanı Giovanna Saporiti, Ebrar Karakurt hakkında açıklamalarda bulundu; "Bir takımın sorunları için tek bir oyuncuyu suçlamak asla hoş değil, ancak son dönemde çok düştüğünü herkes görüyor. Dezavantajı ise kendimizi bundan mahrum edemeyiz, Ebrar hala ligin en skorer oyuncusu ve maç başına neredeyse 20 sayı üretiyor. Sadece iyi yönetilmesi ve idare edilmesi gerekiyor diyelim." ifadelerini kullandı.

"Neden inkar edeyim ?"

Novara'nın başkanı ayrıca Ebrar'ın yeni sezondaki adresini resmen doğruladı. Rus takımı Lokomotiv Kaliningrad iddialarına Saporiti, "Haber doğru, neden inkar edeyim? Ama onun dikkatini dağıtan şeyin bu olup olmadığını bana sormayın" dedi.

800 bin dolarlık teklif

Ebrar Karakurt için Rusya temsilcisi Lokomotiv Kaliningrad çok cazip bir teklifte bulundu. Transferdeki en büyük engel olarak Rus kulüplerinin Avrupa'da yer alamaması olarak gösteriliyordu. 800 bin dolar civarında olduğu iddia edilen teklifi milli voleybolcu kabul etti.

Türkiye'ye geri dönüş açıklaması

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, sosyal medya hesabından soruları yanıtladı. Ebrar Karakurt, “Türkiye’ye dönmeyi düşünüyor musun?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Zaman neyi gösterir bilemeyiz fakat yurt dışında oynama deneyimini seviyorum. Kısa vadede Türkiye’de oynamak gibi bir planım yok. Milli takımda buluşuyoruz zaten biraz özlem iyidir” (Skorer)