Dünya

Dwayne Johnson, grevdeki oyunculara yedi haneli para bağışı yaptı

25 Temmuz 2023 15:38

T24 Dış Haberler

Ünlü ABD'li oyuncu Dwayne Johnson, ABD’deki grevde başrolü üstlenen oyuncular sendikası Sag-Aftra’nın yardım fonuna, yedi haneli bir bağış yaptı. “The Rock” takma adıyla da bilinen Hızlı ve Öfkeli serisiyle hafızalara kazınan Johnson’ın bu bağışı, ABD film sektörünün kalbi Hollywood’daki büyük grev nedeniyle mali sıkıntılarla karşı karşıya kalacak çalışanlar için yaptığı belirtildi.

ABD’li Variety dergisinde yer alan habere göre Johnson’un bağışı, sendikaya bağlı vakfın başkanı Courtney Vance tarafından sektörde en çok kazanan 2 bin 700 oyuncuya gönderilen bir mektuba yanıt olarak geldi.

Sag-Aftra Vakfının icra müdürü Cyd Wilson, “Bu şimdiye kadar tek seferde bir kişiden aldığımız en büyük bağış ve harika olan şu ki, bu tek çek, binlerce oyuncunun karnını doyurmasına yardımcı olacak” şeklinde konuştu. Vakıf başkanı Vance ise Johnson’a “muazzam cömertliği” ve “toplum adına bu önemli ve anlamlı adımları atma inisiyatifi” için teşekkür etti.

The Guardian’ın haberinde, 1985 yılında kurulan Sag-Aftra vakfının, sendika üyeleri için çeşitli yardım programları yürüten ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğu belirtildi. Wilson, birçok sendika üyesinin grev sırasında “mali yıkımla” karşı karşıya kaldığını ve grev başlamadan önce bile normalde gelen yardım taleplerinin 5-10 kat fazlasının gelmeye başladığını ifade etti.

Öte yandan ünlü aktörün son filmi Red One'dan 50 milyon dolar kazandığı iddia edilerek, bir filmde en çok kazanan diğer tüm oyuncuları bu rakamla geride bıraktığı söylendi.