Çevre

Duruşma tutanağında tahrifat iddiası

“Tuz da mı koktu?”

22 Aralık 2022 15:02

T24 Ankara 

Muğla Marmaris’teki Kızılbük Koyu’nda mahkeme kararlarına rağmen inşaata devam eden Sinpaş GYO ve Kızılbük GYO şirketlerinin, Marmaris Kent Konseyi Başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyesi Ufuk Beytekin aleyhine “haksız rekabet” iddiasıyla açtığı 300 bin liralık tazminat davasında tutanak krizi yaşandı. Marmaris Kent Konseyi, geçen Salı günü görülen duruşmanın tutanağında tahrifat yapıldığını açıkladı. Buna göre ilk celse sonrası avukatlara verilen duruşma tutanağı ile UYAP’a yüklenen duruşma tutanağı arasında ciddi farklar bulunuyor.

İki farklı tutanak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Kızılbük Koyu’nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılmak istenen devremülk projesine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Mahkeme kararlarına rağmen devam eden devremülk projesini yürüten şirket, Marmaris Kent Konseyi Başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyesi Ufuk Beytekin aleyhine “haksız rekabet” iddiasıyla 300 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Davanın geçen Salı günü İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasının ardından tutanak krizi yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre duruşma sonrasında avukatlara ıslak imza karşılığı verilen tutanak ile UYAP’a yüklenen tutanak arasında farklılıklar olduğu anlaşıldı. Tutanaklardan birinde, avukat isimleri ve avukat savunması yer alırken, UYAP’a yüklenen tutanakta bu bilgilerin yer almadığı görüldü.

“Tuz da mı koktu?”

Bir açıklama yapan Marmaris Kent Konseyi, duruşmadan 1 gün sonra UYAP’a yüklenen duruşma tutanağında tahrifat yapıldığını belirterek, “Davanın akıbetini tamamen değiştirecek nitelikteki bu farklılığın sehven yapılması halinde kabul edilemez, kasıt durumunda ise suç niteliğinde olduğunu belirtmek isteriz. Yasal işlemler avukatlarımız aracılığı ile başlatılacaktır. Ancak adaletin kurulacağı mahkeme süreçlerinde ortaya çıkan bu hata, bizlerde tuz da mı koktu şüphesini doğurmuştur” denildi.