Spor

Dursun Özbek ve yönetimi oy çokluğuyla ibra edildi

12 Ekim 2024 21:10

T24 Spor

Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Dursun Özbek ve yönetimi oy çokluğuyla ibra edildi.

Galatasaray Kulübünde Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim kurulu, 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemindeki faaliyetlerinden dolayı ibra edildi. Sarı-kırmızılı kulübün yıllık olağan genel kurul toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Saat 10.00'da başlayan genel kurulda başkan Dursun Özbek, muhasip yönetim kurulu üyesi İbrahim Hatipoğlu ve denetleme kurulunun sunumlarının ardından üyelerin görüşleri alındı. Yaklaşık 50 üyenin söz aldığı kongrede, daha sonra yönetim ve denetim kurulunun ibrası oylandı. Özbek yönetimi, üyelerin çok büyük bölümünün oylarıyla ibra edildi. Üyeler, denetim kurulunu da ibra etti.

Oylamanın ardından kürsüye gelen başkan Dursun Özbek, yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bize gösterdiğiniz destek için hepinize kalpten teşekkür ediyorum. Galatasaray hepimizin. Sadece Galatasaray sevgisiyle, bu kulübe koşulsuz hizmet için geldik. Sizin desteğiniz olmadan, birlikte ilerlemeden başarıya ulaşmamız mümkün değil. Amacımız Galatasaray'ı bizden sonraki nesillere gurur duyacağımız ve en güçlü şekilde devretmek. Bu zamana kadar ne başardıysak sizin desteğinizle gerçekleştirdik. Konuşalım, tartışalım, doğru diyalog ve samimi yaklaşımla en iyisine ulaşalım. Birbirimizi seversek, birlikte çalışırsak karşımızda hiçbir gücün durması mümkün değil. Hepinizi çok seviyorum, hepinize teşekkür ediyorum." (AA)

İbra nedir?

İbra etmek, TDK'nın yaptığı tanıma göre "aklamak" anlamına geliyor.

Spor kulüplerinin yönetimleri için olağan genel kurullarda mali ve idari yönden ibra oylaması yapılıyor. Kurulda ibra edilmeme kararı çıkarsa, yönetim idari yönden aklanmamış oluyor.


 

 

Günün öne çıkan haberleri... 

TIKLAYIN - Çok sayıda suç kaydı var: Beyoğlu’nda polisin boynunu bıçakladı!

TIKLAYIN - Cinsel ilişki videosu iddiasıyla gündeme gelen Elif Karaarslan'ın takipçi sayısı hızla artıyor

TIKLAYIN - Bakanlık yeni liste yayınladı: İşte sucuk diye eşek eti yediren firmalar

TIKLAYIN - Gaziantep'te aile katliamı: 6 ölü!

TIKLAYIN - Erdoğan'dan "tokalaşma" ve "çözüm süreci" açıklaması: Meseleleri terör dışı yöntemlerle ortadan kaldırmaya her zaman varız

TIKLAYIN - Erdoğan'dan kabinede değişiklik mesajı

TIKLAYIN - AKP'de "Burger King" kavgası: "İl başkanı ve belediye başkanları görevden alınsın" çağrısı

TIKLAYIN - 65 doktor, hemşire ve sağlık görevlisi Gazze'de gördüklerini anlattı: Kafasından vurulmuş 18 aylık bebek, ölmeyi isteyen çocuklar ve açlık...

 "Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'