Spor

Dursun Özbek: Hem futbol hem de amatör şubelerde önemli başarılar hedefledik

14 Haziran 2022 16:06

Galatasaray Kulübü'nde cumartesi günü gerçekleştirilen seçimde ikinci kez başkan olan ve bugün mazbatasını alan Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sarı-kırmızılı kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in mezarını ziyaret etti. Özbek ve yönetimi daha sonra Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın da kabrine ziyarette bulundu. Özbek daha sonra ise basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Galatasaray'a sevgi ve barışı getirmek istediklerini belirten Dursun Özbek, "Galatasaray Kulübü için hayırlı olmasını diliyorum. Ben ve arkadaşlarım, Galatasaray'a hizmet etmek için bugün başlıyoruz. İnşallah iyi bir dönem geçireceğiz. En önemli konumuz, Galatasaray'a sevgi ve barışı getirmek. Bunun için çalışmalarımızı daha önceden de başlatmıştık. İnşallah sevgi iklimini oluşturacağız. Projelerimiz de var ama projelerin hayata geçmesindeki en önemli faktör, birlik ve beraberlik. Bunu da ancak sevgiyle oluşturabiliriz. Bizim en önemli arzumuz bu" şeklinde konuştu.

"Galatasaray, Cumhuriyet'in 100. yılında en başarılı kulüp olmak zorundadır"

Yönetim kurulu ile bu akşam bir toplantı yapacaklarını ve teknik direktör konusunun da burada gündeme geleceğini ifade eden Özbek, "Cumhuriyet'in 100. yılı çok önemli. Galatasaray, olimpik sporları Türkiye'ye getiren kulüptür. Bu spor dallarının Türkiye'de yayılması açısından büyük emek sarf etmiştir. Bunun için de Galatasaray, Cumhuriyet'in 100. yılında en çok kupa alan ve en başarılı kulüp olmak zorundadır. Ben ve arkadaşlarım da bunun için çalışıyoruz. Diğer konularla ilgili de önceden çalışmalarımız vardı. Akşam arkadaşlarla toplanacağız ve teknik direktör konusu da gündeme gelecek" diye konuştu.

"Hem futbol hem de diğer amatör şubelerde önemli başarılar hedefledik"

Hem futbol hem de amatör şubelerde önemli başarılar hedeflediklerine dikkat çeken Dursun Özbek, "Daha önce de söylediğim gibi, sevgiye, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu yıl, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'in 100. yılı. En azından 100. yılda, Galatasaray sevgi iklimini oluşturmayı başarmış bir takım olarak gündemde olmalı. 100. yılda en başarılı kulüp olmalıyız. Hem futbol hem de diğer amatör şubelerde önemli başarılar hedefledik, inşallah da başaracağız" ifadelerini kullandı.