Gündem

'Dur' ihtarına uymayan alkollü sürücü, aracın önüne atlayan polisi 2 kilometre kaputta taşıdı

Araçtan indirildikten sonra da kaçmaya çalışan Ünal Karataş'ın ehliyetinin bulunmadığı ortaya çıktı

30 Ekim 2019 20:02

Muğla'da, polisin 'dur' ihtarına uymayan hafif ticari aracın alkollü ve ehliyetsiz sürücüsü, aracın önüne atlayan trafik polisi Muzaffer Ertürk'ü (42), kaputta yaklaşık 2 kilometre taşıdı. Olayda, polis memuru Ertürk hafif şekilde yaralanırken, sürücü Ünal Karataş (45) gözaltına alındı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Menteşe ilçesi Mustafa Muğlalı Caddesi üzerinde meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 48 DK 306 plakalı araç sürücüsünün alkollü olduğu yönünde ihbar geldi. İhbar üzerine Menteşe'de görevli ekiplere haber merkezi tarafından aracın plakası ve istikameti verilerek, aracın durdurulması istendi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, Karataş yönetimindeki hafif ticari aracı cadde üzerinde durdurmak istedi. Karataş'ın 'dur' ihtarına uymayarak yoluna devam etmek istemesiyle olay yerinde bulunan trafik polisi Ertürk, aracın ön kaputuna atlayarak aracı durdurmaya çalıştı. Ertürk'ün aracın ön kaputuna atlamasına rağmen aracını durdurmayan Karataş, ters istikametten kaçmaya devam etti. Aracın kaputunda polis memurunu gören vatandaşların bakışları arasında yoluna devam eden Karataş, yaklaşık 2 kilometre yol aldıktan sonra Karşıyaka Mahallesi Irmak Sokak'ta durduruldu. Araçtan inerek kaçmaya çalışan sürücü Karataş, Ertürk tarafından engellendikten sonra diğer polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Alkollü ve ehliyeti yok

Olayda trafik polisi Ertürk, elinden ve ayağından hafif şekilde yaralandı. Polis memuruna ilk müdahaleyi ise mesai arkadaşları ve çevrede bulunan vatandaşlar yaptı. Olay yerine çağrılan ambulans ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ertürk'ün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada polis tarafından gözaltına alınan ve sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Karataş'ın 1.38 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı ortaya çıktı.

İlçe Emniyet müdüründen ziyaret

MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Salih Akkuş, yaralanan polisin kontrollerin ardından taburcu edileceğini söylerken, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz da yaralı polisi hastanede ziyaret etti. (DHA)