Ekonomi

Dünyanın en zengin doktoru; serveti 12 milyar dolara yaklaştı

Al Habib, Arap Kraliyet Ailesi üyesi olmayan Ortadoğu'nun en zengin üçüncü kişisi

27 Ocak 2024 09:19

Suudi Arabistan'ın kraliyet mensubu olmayan en zengin üçüncü kişisi olan Sulaiman Al Habib’in dünyanın en zengin 5. doktoru oldu. Al Habib’in kendi adını taşıyan sağlık şirketinin hisseleri 2020 yılındaki halka arzından bu yana altı kat arttı ve rekor bir seviyeye ulaştı.

Suudi bir doktor olan Sulaiman Al Habib, sağlık şirketinin hisselerinin halka arzıyla birlikte değerlenmesi sonrası 12 milyar dolara yakın servet elde etti. Sulaiman Al Habib'in kendi adını taşıyan şirketinin hisseleri, ekim ayında bir yılın en düşük seviyesine ulaştıktan sonra yüzde 30 artış gösterdi.

Böylece Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, şirketi kuran ve yüzde 40 hisseye sahip olan Al Habib, Arap Kraliyet Ailesi üyesi olmayan Ortadoğu'nun en zengin üçüncü kişisi oldu. Hisse senedi, 2020'deki ilk halka arzından bu yana altı kat arttı ve rekor bir seviyeye yaklaştı.

Gazete Oksijen'in haberine göre; 70'li yaşlarının başında olan milyarder Dr. Sulaiman Al Habib, 28 milyar dolarlık sağlık zincirini 1993 yılında açılan tek bir klinikle kurdu. Klinik ardından Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn'de 22 tıbbi tesis ve 22 eczane işleten bir şirkete dönüştü. Firmanın geliştirme aşamasında olan 10 hastanesi ve tıp merkezi var.

Al Habib, Bloomberg endeksindeki en zengin beşinci doktor ve dünyanın en zengin insanları arasında yer alan birkaç tıp doktorundan biri.

Kumarhane patronu Sheldon'ın eşi Miriam Adelson'un serveti 34 milyar dolar, hastane ağı HCA Healthcare Inc.'in kurucu ortağı Thomas Frist'in serveti ise 25 milyar dolar.