Dünya

Dünyanın en yaşlı başbakanından en gencine tavsiye: Yaşlı insanların tavsiyelerine kulak ver

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed 94, Finlandiya'nın göreve başlayacak başbakanı Sanna Marin ise 34 yaşında

10 Aralık 2019 13:18

Görevdeki en yaşlı başbakanı unvanına sahip olan Malezyalı siyasetçi Mahathir Muhammed,  Finlandiya'da koltuğa oturmaya hazırlanan 34 yaşındaki 'dünyanın en genç başbakanı' Sanna Marin'e tavsiyede bulundu. Muhammed, genç mevkidaşına "Yaşlı insanların tavsiyelerine kulak ver" dedi. 

Reuters haber ajansına konuşan 94 yaşındaki Başbakan Muhammed, Genç insanların idealizmine inanmakla birlikte, yaşlı insanların deneyimlerini de göz önünde bulundurmaları onlar için önemli. Böylece ikisinin bir kombinasyonu olur ve bu iyi olurdu” dedi.

Finlandiya'da Antti Rinne'nin istifasının ardından hükümetteki koalisyonun en büyük partisi Sosyal Demokrat Parti'nin başına seçilen Sanna Marin, göreve başladığında dünyanın en genç başbakanı olacak. Aynı zamanda Finlandiya'da şu anda koalisyondaki 5 partinin de liderleri kadın. 

Malezya'da ise 22 yıl boyunca başbakanlık yapan dünyanın en yaşlı başbakanı Mahathir Muhammed,  son olarak 2018 yılında genel seçimleri kazanan muhalefet partilerinden oluşan Pakatan Harapan (Umut İttifakı) hareketinin desteklediği hükümetin başına geçti.