Dünya

Dünyanın en uzun bacaklı kadını Maci Currin: Kıyafet bulmak bir kabus

04 Nisan 2024 09:22

T24 Dış Haberler

Dünyanın en uzun bacaklarına sahip olma rekorunu 17 yaşından beri elinde tutan 21 yaşındaki Maci Currin, günlük hayatında karşılaştığı kendine özgü sorunlarını anlattı. 

2 metre 8 santim boyunda olan Maci Currin'in her bacağı 143 santimetre. 4 yıldır Guinness Dünya Rekorunu elinde tutan Cunnin ABD'nin Teksas eyaletinde yaşıyor.

Sosyal medyadaki gönderileriyle ilgili insanlardan çok sayıda karışık tepki ve nefret yorumu aldığını söyleyen genç kadın, kendisini bir korku filmi karakteri olan Slendermen'e benzettiklerini söyledi. 

Maci şunları söyledi: "Çok karışık tepkiler alıyorum ama bu beklenen bir şeydi. Bazıları gerçek olup olmadığımı sorguluyor. Bacaklarımı ve benzersiz olmayı seviyorum. Ortaokuldayken de sınıf arkadaşlarımdan hep daha uzundum. O zamanlar boyumdan nefret ediyordum çünkü yaşıtlarımın beni hedef alabileceği tek şey buydu. Şimdi farklılığımı seviyorum ama bu kadar uzun bacaklar, gerçek hayattaki bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Kapı aralıklarından geçerken genellikle ekstra dikkatli olmam gerekiyor. Her kapının altından eğilmek zorunda kalmak bende bir çekiç alıp hepsini parçalama isteği uyandırıyor. Ayrıca bedenime uygun kıyafet bulmak da bir kabus. Genellikle çok pahalı olan özel yapım kot pantolonlar giymek zorunda kalıyorum. Bir çift kot pantolonun maliyeti yaklaşık 250 dolar."

Genç kadın ayrıca boy farkından dolayı erkeklerin onu toplum içinde öpmekten hoşlanmadığı için flört etmekte zorlandığını da açıkladı. 

Maci, "Yaklaşık dört yıldır en uzun kadın bacak rekoruna sahibim. Bu unvanın benim için artık bir anlamı yok, geçmişte kaldı. Eğer biri unvanı benden almak isterse çok mutlu olurum" diye ekledi.