Yaşam

Dünyanın en iyi şefleri İstanbul’da bir araya geliyor

26 Ekim 2023 15:29

Ege Vural Hükümdar

Gastronominin önde gelen somelyerleri ve miksolojistleri 8. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı için İstanbul’da buluşacak. “Coğrafya” ana temasıyla 4-5 Kasım’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik Türkiye ile dünya gastronomisini bir araya getirecek. Fuara gelecek olan şefler kendi ülkelerine ve coğrafyalarına ait olan ürünleri tanıtacak.

Sektörün önde gelen ünlü gastronomlarını etkinlikte bir araya getirecek olan fuarda Gastromasa Pastry, Gastromasa Hospitality ve Gastromasa Bar konseptleri yer alacak. Konferansa katılacak olan isimler arasında Ángel León, Dominique Crenn, Yoshihiro Narisawa, Rasmus Munk, Bruno Verjus, Andoni Luis Aduriz, Jordi Roca, René Frank, Yann Couvreur, Antonio Bachour gibi isimler varken pasta şefleri ile Giorgio Bargiani, Dom Carella, Matthias Ingelmann, Anja Skrbinek, Hardeep Rehal ve Nicoló Cereghini gibi somelyerler ve miksolojistler de yer alacak.

Gastromasa Konferansı 

Dünyaca ünlü şefler gerçekleşecek olan konferansta Coğrafya teması çerçevesinde ülkeleri için coğrafik değere ve öneme sahip ürünlerinin hikayelerini, kendi mutfaklarının gelişimini, dünya mutfağındaki trendleri anlatacak olan şefler; kendi coğrafyalarına özgü ürünleri kullanarak atölyeler gerçekleştirecek.

Gastromasa Hospitality

Turizm ve ağırlama sektörünün önemli temsilcilerinin yer alacağı Gastromasa Hospitality ile turizm ve konaklama sektörünün en önemli yatırımcılarını, ünlü şefleri, gastronomi profesyonellerini ve alanında uzman, önde gelen isimlerini bir araya getirecek.

Gastromasa Bar

Fuar içinde yer alacak olan Gastromasa Bar konsepti dünyaca ünlü, ödüllü somelyerler ve miksolojistler mesleki anılarını ve en son trendleri paylaşarak kendi coğrafi içeceklerini hazırlayacakları atölyeler de düzenleyecek.

Gastromasa Pastry

Şeflerin yeteneklerin sergileyeceği, yeni pastacılık trendlerinin ele alınacağı ve sektördeki önemli çalışmaların konuşulacağı Gastromasa Pastry konseptinde pastacılık ekipmanlarının ve ürünlerinin önemi, pastacılık sektöründe yaratıcılığın arttırılması gibi konularda pastacılık dünyasının önde gelen pasta şefleri sektöre yön veren çalışmalar hakkında konuşacak.

Fuarı boyunca misafirler dünyanın en tanınmış şeflerini aynı anda görme fırsatına sahip olurken stantları ile katılım gösteren firmaların yeni ürünlerini deneyimlerken atölyeleri izleme şansını da yakalayacak.