Dünya

Dünyanın en büyük Nutella fabrikasında üretim durdu

Fransa’nın kuzeyindeki Villers-Ecalles fabrikasında günde 600 bin kavanoz Nutella yapılıyor

24 Şubat 2019 17:33

Fransa'da tüm dünyada üretilen Nutella'nın dörtte birini karşılayan fabrikada üretim askıya alındı. Üretim durma sebebinin malzemelerden birinde  tespit edilen 'kalite kusuru'  olduğu söylendi. Nutella'nın sahibi Ferrero markası, sorunun raftaki ürünlere yansımadığını savunuyor.

Gazete DuvaR'da yer alan habere göre,  dünyanın en büyük Nutella fabrikasında üretim, fındık kremasında kullanılan malzemelerden birinde ‘kalite kusuru’ bulunması nedeniyle durduruldu. Üretici firma Ferrero, söz konusu kusurun Fransa’daki bir fabrikada üretilen Nutella ve Kinder Bueno ürünlerinde tespit edildiğini açıkladı. Buna göre, fabrikadaki tüm operasyonlar geçici olarak durduruldu.

Ferrero, sorunun raflardaki ürünlere yansımadığını ve şu an için sadece önlem alındığını savunsa da, şirket içinde soruşturma açıldı. Soruşturma sonuçlarının bu hafta açıklanması bekleniyor.

Fransa’nın kuzeyindeki Villers-Ecalles fabrikasında günde 600 bin kavanoz Nutella yapılıyor. Fabrika, tüm dünyada tüketilen Nutella’nın dörtte birini tek başına üretiyor. Almanya ve Fransa, Nutella’nın dünyada en çok tüketildiği iki ülke. Fransa’da yılda 100 milyon kavanoz Nutella satılıyor.